Tento web využívá cookies. Jeho používáním s tím vyjadřujete souhlas. Více informací

madlenka
madlenka
Vloženo 31. 7. 2018
Líbí se mi
20 minut min.
Příprava
chlazení min.
Vaření
dost porcí
Ingredience
jahody
500 g
smetana ke šlehání
500 ml
vejce
1 ks
žloutky
2 ks
mléko
300 ml
cukr moučka
200 g

Jahodová zmrzlina

madlenka
madlenka
Vloženo 31. 7. 2018
Líbí se mi
Jahodová zmrzlina
20 minut min.
Příprava
chlazení min.
Vaření
dost porcí
Ingredience
jahody
500 g
smetana ke šlehání
500 ml
vejce
1 ks
žloutky
2 ks
mléko
300 ml
cukr moučka
200 g

Jahodová zmrzlina

Jahody opláchneme, očistíme a rozmixujeme se 100 g moučkového cukru /cukr přidáme dle kyselosti jahod/. Vejce, žloutky a 100 g cukru vyšleháme do pěny, přilijeme mléko, vyšleháme a postavíme na hrnec s teplou vodou. Směs šleháme nad párou do zhoustnutí /asi 10-12 minut/. Vejce šleháme ve větší míse, několikrát zvětší svůj objem. Vyšlehanou pěnu postavíme do studené vody a necháme vychladnout. Mezitím smetanu a trochu moučkového cukru ušleháme na tuhou šlehačku. Do vychlazené směsi pomalu postupně přimícháme jahodové pyré a poté opatrně šlehačku. Rozdělíme do menších misek vhodných na mrazení a uložíme do mrazáku. Každou hodinu zmrzlinu promícháme.

Místo, kde můžeš psát a diskutovat

Pro možnost vložit komentář musíte být přihlášena.
Clairest
Clairest 15. 8. 2018

Vypadá velmi chutně

Odpovědět
Zuzi.773
Zuzi.773 6. 8. 2018

mňam mňam

Odpovědět
lemur
lemur 1. 8. 2018

Dobrota.

Odpovědět
avatar
Zdeňa Slimáčková 31. 7. 2018

Nejlepší zmrzlina

Odpovědět
evionka
evionka 31. 7. 2018

to musí být dobrý

Odpovědět

ŽENY s.r.o. v číslech

2 922
testovaných produktů
85 675
registrovaných inspirativních žen
165 073
vložených hodnocení

Chci odebírat novinky na svůj email.