Jablečná granola

Vytisknout recept
Troubu předehřejte na 180 °C a vyložte si pečicím papírem plech (40 cm × 30 cm).
Do větší misky dejte ovesné vločky, nasekané mandle, kokosový olej, javorový sirup, nastrouhané jablko i skořici. Následně vše důkladně promíchejte (nejlépe rukou) a vypracujte vlhkou a lehce lepivou hmotu. Tuto směs přemístěte na vyložený plech a dejte péct do předehřáté trouby na 30–40 minut při 180–185 °C.
Po upečení nechte granolu na plechu vychladnout (potrvá to přibližně 1 hodinu). Poté ji přemístěte do uzavíratelné sklenice s dobře těsnícím uzávěrem a skladujte při pokojové teplotě – v těchto podmínkách vám granola vydrží až 2 měsíce.
Příprava snídaňové misky s granolou: Do servírovací misky dejte 140 g skyru, 1 porci jablečné granoly a 1 lžičku arašídového másla. Nakonec obsah misky ozdobte 10 g jablečných křížal.
 
Nutriční informace na 1 porci granoly: 217 kcal | 5 g bílkovin | 22 g sacharidů | 11 g tuků
Nutriční informace na 1 snídaňovou misku s granolou: 372 kcal | 23 g bílkovin | 36 g sacharidů | 14 g tuků 
300g - ovesných vloček celých
50g - neloupaných mandlí (nasekaných nahrubo)
60g - kokosového oleje v tuhém stavu
50g - javorového sirupu
100g - jablka (nastrouhaného nahrubo)
1lžička - mletá skořice
příprava - 10 minut (+ 1 hodina chladnutí)
vaření - 40
Kategorie Chuťovka
Uvařila Nikola Sladká

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account