Tento web využívá cookies. Jeho používáním s tím vyjadřujete souhlas. Více informací

Malča
Malča
Vloženo 1. 11. 2018
Líbí se mi
60 min.
Příprava
20 min.
Vaření
12 porcí
Ingredience

Italská focaccia s česnekem a rozmarýnem

Malča
Malča
Vloženo 1. 11. 2018
Líbí se mi
Italská focaccia s česnekem a rozmarýnem
60 min.
Příprava
20 min.
Vaření
12 porcí
Ingredience

Italská focaccia s česnekem a rozmarýnem

Focaccia je jakási chlebová placka, která se dělá z podobného těsta jako se dělá pizza. Ale oproti pizze je focaccia více nafouklá. 

Určitě Vás překvapí jak rychle jí máte hotovou a hlavně jak chutná. Jako chuťovka k dobrému vínku prostě ideální.

 

Ingredience

  • 4 hrnky hladké mouky
  • 1/4 hrnku olivového oleje
  • 1 lžíce soli
  • 2 lžíce cukru
  • 1 hrnek teplé vody
  • 1 balíček instantního droždí
  • 3 snítky čerstvého rozmarýnu
  • 4 stroužky česneku
  • olivový olej a sůl na dokončení

Postup přípravy

  1. Jako první si připravíme kvásek. Ve větší míse smícháme teplou vodu, cukr a droždí. Necháme cca 3 minuty odležet, než se začne tvořit pěna.
  2. Do mísy přidáme nejprve 3 a půl hrnku mouky a promícháme. Jakmile máme promícháno přidáme olej. V hrnečku si rozpustíme sůl s dvěma lžícemi vody a také přidáme k těstu.
  3. Těsto pořádně zpracujeme a hněteme dokud není kompaktní a hladké.
  4. Mísu vytřeme olivovým olejem a dáme do ní těsto, které taky mírně potřeme olejem. Mísu zakryjeme potravinářskou folií a necháme na teplém místě vykynout.
  5. Po vykynutí si připravíme plech, který vyložíme pečícím papírem. Papír ještě potřeme olivovým olejem. Na plech dáme těsto a prsty ho rozprostřeme do placky a prsty utvoříme důlky.
  6. Rozmarýn nasekáme a česnek podle chuti buď nakrájejte na tenké plátky a nebo rozmačkejte. Já ho rozmačkala a přidala k olivovému oleji. 
  7. Placku potřete olivovým olejem, posypte rozmarýnem, solí a případně česnekem (pokud ho nemáte rozmačkaný v oleji).
  8. Takto připravenou placku na plechu ještě přikryjeme folií a necháme ještě asi 20 minut kynout. 
  9. Mezi tím si vyhřejte troubu na 200°C. Po vykynutí už budeme péct zhruba 20-25 minut. dokud placka nebude zlatavá.
  10. Nejlepší je focaccia čerstvě upečená. Můžete namáčet ještě do olivového oleje a podávat jako chuťovku k vínu například ještě s parmskou šunkou nebo olivami.

Dobrou chuť!

 

Ještě více typů a receptů najdete na mém blogu MySimpleDish.cz !  

Místo, kde můžeš psát a diskutovat

Pro možnost vložit komentář musíte být přihlášena.
Jasper
Jasper 27. 7. 2019

Tak to si moc ráda někdy dám

Odpovědět
hudlenka
hudlenka 3. 11. 2018

vypadá dobře a jedle

Odpovědět
Tvořilka97
Tvořilka97 2. 11. 2018

Mňam

Odpovědět
Ovace
Ovace 2. 11. 2018

zajímavý recept

Odpovědět
HannaP
HannaP 30. 9. 2018

Vyzkouším

Odpovědět

ŽENY s.r.o. v číslech

1
žena na začátku (naše Eva)
3.
rok startujeme v novém
10
regionálních Pracoven ŽENY s.r.o.
3 000
žen v průměru na jedné akci v OC
85 182
registrovaných inspirativních žen
2 922
testovaných produktů
43 290
odeslaných produktů
165 073
vložených hodnocení

Chci odebírat novinky na svůj email.