Tento web využívá cookies. Jeho používáním s tím vyjadřujete souhlas. Více informací

avatar
Malča
vloženo 1. 11. 2018
Líbí se mi
60 min.
příprava
20 min.
vaření
12 porcí
Ingredience

Italská focaccia s česnekem a rozmarýnem

avatar
Malča
vloženo 1. 11. 2018
Líbí se mi
Italská focaccia s česnekem a rozmarýnem
60 min.
příprava
20 min.
vaření
12 porcí
Ingredience

Italská focaccia s česnekem a rozmarýnem

Focaccia je jakási chlebová placka, která se dělá z podobného těsta jako se dělá pizza. Ale oproti pizze je focaccia více nafouklá. 

Určitě Vás překvapí jak rychle jí máte hotovou a hlavně jak chutná. Jako chuťovka k dobrému vínku prostě ideální.

 

Ingredience

  • 4 hrnky hladké mouky
  • 1/4 hrnku olivového oleje
  • 1 lžíce soli
  • 2 lžíce cukru
  • 1 hrnek teplé vody
  • 1 balíček instantního droždí
  • 3 snítky čerstvého rozmarýnu
  • 4 stroužky česneku
  • olivový olej a sůl na dokončení

Postup přípravy

  1. Jako první si připravíme kvásek. Ve větší míse smícháme teplou vodu, cukr a droždí. Necháme cca 3 minuty odležet, než se začne tvořit pěna.
  2. Do mísy přidáme nejprve 3 a půl hrnku mouky a promícháme. Jakmile máme promícháno přidáme olej. V hrnečku si rozpustíme sůl s dvěma lžícemi vody a také přidáme k těstu.
  3. Těsto pořádně zpracujeme a hněteme dokud není kompaktní a hladké.
  4. Mísu vytřeme olivovým olejem a dáme do ní těsto, které taky mírně potřeme olejem. Mísu zakryjeme potravinářskou folií a necháme na teplém místě vykynout.
  5. Po vykynutí si připravíme plech, který vyložíme pečícím papírem. Papír ještě potřeme olivovým olejem. Na plech dáme těsto a prsty ho rozprostřeme do placky a prsty utvoříme důlky.
  6. Rozmarýn nasekáme a česnek podle chuti buď nakrájejte na tenké plátky a nebo rozmačkejte. Já ho rozmačkala a přidala k olivovému oleji. 
  7. Placku potřete olivovým olejem, posypte rozmarýnem, solí a případně česnekem (pokud ho nemáte rozmačkaný v oleji).
  8. Takto připravenou placku na plechu ještě přikryjeme folií a necháme ještě asi 20 minut kynout. 
  9. Mezi tím si vyhřejte troubu na 200°C. Po vykynutí už budeme péct zhruba 20-25 minut. dokud placka nebude zlatavá.
  10. Nejlepší je focaccia čerstvě upečená. Můžete namáčet ještě do olivového oleje a podávat jako chuťovku k vínu například ještě s parmskou šunkou nebo olivami.

Dobrou chuť!

 

Ještě více typů a receptů najdete na mém blogu MySimpleDish.cz !  

Místo, kde můžeš psát a diskutovat

Pro možnost vložit komentář musíte být přihlášena.
avatar
hudlenka 3. 11. 2018

vypadá dobře a jedle

odpovědět
avatar
Tvořilka97 2. 11. 2018

Mňam

odpovědět
avatar
Ovace 2. 11. 2018

zajímavý recept

odpovědět
avatar
HannaP 30. 9. 2018

Vyzkouším

odpovědět
avatar
Clairest 28. 9. 2018

To vypadá skvěle

odpovědět

ŽENY s.r.o. v číslech

1
žena na začátku (naše Eva)
3.
rok startujeme v novém
10
regionálních Pracoven ŽENY s.r.o.
3 000
žen v průměru na jedné akci v OC
81 542
registrovaných inspirativních žen
2 922
testovaných produktů
43 290
odeslaných produktů
165 073
vložených hodnocení

Chci odebírat novinky na svůj email.