Tento web využívá cookies. Jeho používáním s tím vyjadřujete souhlas. Více informací

Malča
Malča
Vloženo 1. 11. 2018
Líbí se mi
60 min.
Příprava
20 min.
Vaření
12 porcí
Ingredience

Italská focaccia s česnekem a rozmarýnem

Malča
Malča
Vloženo 1. 11. 2018
Líbí se mi
Italská focaccia s česnekem a rozmarýnem
60 min.
Příprava
20 min.
Vaření
12 porcí
Ingredience

Italská focaccia s česnekem a rozmarýnem

Focaccia je jakási chlebová placka, která se dělá z podobného těsta jako se dělá pizza. Ale oproti pizze je focaccia více nafouklá. 

Určitě Vás překvapí jak rychle jí máte hotovou a hlavně jak chutná. Jako chuťovka k dobrému vínku prostě ideální.

 

Ingredience

  • 4 hrnky hladké mouky
  • 1/4 hrnku olivového oleje
  • 1 lžíce soli
  • 2 lžíce cukru
  • 1 hrnek teplé vody
  • 1 balíček instantního droždí
  • 3 snítky čerstvého rozmarýnu
  • 4 stroužky česneku
  • olivový olej a sůl na dokončení

Postup přípravy

  1. Jako první si připravíme kvásek. Ve větší míse smícháme teplou vodu, cukr a droždí. Necháme cca 3 minuty odležet, než se začne tvořit pěna.
  2. Do mísy přidáme nejprve 3 a půl hrnku mouky a promícháme. Jakmile máme promícháno přidáme olej. V hrnečku si rozpustíme sůl s dvěma lžícemi vody a také přidáme k těstu.
  3. Těsto pořádně zpracujeme a hněteme dokud není kompaktní a hladké.
  4. Mísu vytřeme olivovým olejem a dáme do ní těsto, které taky mírně potřeme olejem. Mísu zakryjeme potravinářskou folií a necháme na teplém místě vykynout.
  5. Po vykynutí si připravíme plech, který vyložíme pečícím papírem. Papír ještě potřeme olivovým olejem. Na plech dáme těsto a prsty ho rozprostřeme do placky a prsty utvoříme důlky.
  6. Rozmarýn nasekáme a česnek podle chuti buď nakrájejte na tenké plátky a nebo rozmačkejte. Já ho rozmačkala a přidala k olivovému oleji. 
  7. Placku potřete olivovým olejem, posypte rozmarýnem, solí a případně česnekem (pokud ho nemáte rozmačkaný v oleji).
  8. Takto připravenou placku na plechu ještě přikryjeme folií a necháme ještě asi 20 minut kynout. 
  9. Mezi tím si vyhřejte troubu na 200°C. Po vykynutí už budeme péct zhruba 20-25 minut. dokud placka nebude zlatavá.
  10. Nejlepší je focaccia čerstvě upečená. Můžete namáčet ještě do olivového oleje a podávat jako chuťovku k vínu například ještě s parmskou šunkou nebo olivami.

Dobrou chuť!

 

Ještě více typů a receptů najdete na mém blogu MySimpleDish.cz !  

60 min.
Příprava
20 min.
Vaření
12 porcí
Ingredience

Místo, kde můžeš psát a diskutovat

Pro možnost vložit komentář musíte být přihlášena.
Maruš11
Maruš11 24. 11. 2019

vyzkouším

Odpovědět
Jasper
Jasper 27. 7. 2019

Tak to si moc ráda někdy dám

Odpovědět
hudlenka
hudlenka 3. 11. 2018

vypadá dobře a jedle

Odpovědět
Tvořilka97
Tvořilka97 2. 11. 2018

Mňam

Odpovědět
Ovace
Ovace 2. 11. 2018

zajímavý recept

Odpovědět

ŽENY s.r.o. v číslech

3 887
testovaných produktů
88 862
registrovaných inspirativních žen
210 746
vložených hodnocení

Chci odebírat novinky na svůj email.