Hash s růžičkovou kapustou

Vytisknout recept
Krůtí šunku nakrájejte na 3,5 cm dlouhé a 0,5 cm široké nudličky. Jednotlivé růžičky kapusty nakrájejte na čtvrtiny.
V pánvi rozehřejte 1 lžičku olivového oleje, následně do pánve přidejte nakrájenou šunku a opékejte ji 2 minuty na středním plameni. Poté do pánve přidejte nakrájenou kapustu, sůl a pepř, ztlumte plamen na mírný stupeň, přilijte 150 ml vody a za občasného promíchání nechte směs vařit 7–8 minut.
Mezitím si připravte volské oko: nachystejte si nepřilnavou pánev, nasucho ji rozpalte, poté do ní vyklepněte vejce a opékejte ho 5–7 minut na středním plameni.
Po 7–8 minutách vaření kapustové směsi přidejte do pánve s kapustou 1 lžičku medu a 1 lžičku balzamikového octa, promíchejte a pánev odstavte z ohřevu.
Hotový kapustový hash posypte strouhaným parmazánem a podávejte s připraveným volským okem a žitným chlebem.
Nutriční informace na 1 porci: 476 kcal | 29 g bílkovin | 46 g sacharidů | 18 g tuků
 
40 g krůtí šunky (alespoň 90 % masa) - 80 g růžičkové kapusty - 1 lžička olivového oleje - 150 ml vody - 1 vejce (velikost M) - 1 lžička medu - 1 lžička balzamikového octa - 20 g strouhaného parmazánu - 70 g žitného chleba - sůl - pep
40g - krůtí šunky (alespoň 90 % masa)
80g - růžičkové kapusty
1lžička - olivového oleje
150ml - voda
1ks - vejce (velikost M)
1lžička - med
1lžička - balzamikového octa
20g - strouhaného parmazánu
70g - žitného chleba
1špetka - sůl
1špetka - pepř
příprava - 10
vaření - 10
Kategorie Chuťovka
Uvařila Nikola Sladká

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account