Granola z rýžových pukanců

Vytisknout recept
Troubu předehřejte na 180 °C. Připravte si plech a vyložte ho pečicím papírem.
Ve větší misce důkladně smíchejte rýžové pukance, nakrájené lískové ořechy, rýžový sirup a kokosový olej a vypracujte lepivou hmotu. Tuto směs následně po částech rukama přendejte na vyložený plech, kde z ní tvořte drobné hrudky (není nutné na plechu vytvořit jeden celistvý plát směsi). Poté celý plech vložte do předehřáté trouby a pečte 5–6 minut při 175–180 °C. Správně upečená směs by měla mít zlatavou barvu. Upečenou granolu vyndejte z trouby a nechte ji na plechu vychladnout (potrvá to přibližně 45 minut). Vychladlou granolu přemístěte do uzavíratelné sklenice s dobře těsnícím uzávěrem a skladujte při pokojové teplotě – v těchto podmínkách vám granola vydrží až 2 měsíce.
TIP: Pokud se vám během přendávání na plech bude rýžová směs příliš lepit na ruce, pomůže, když si dlaně potřete trochou kokosového oleje.
*Rýžové pukance můžete znát také pod názvem burizony – v obou případech se jedná o pufovaná zrnka rýže.
Příprava snídaňové misky s granolou: Do servírovací misky dejte 140 g skyru, poté přidejte 1 porci rýžové granoly, 70 g čerstvých fíků a nakonec 1 lžičku arašídového másla.
Nutriční informace na 1 porci granoly: 200 kcal | 3 g bílkovin | 22 g sacharidů | 11 g tuků
Nutriční informace na 1 snídaňovou misku s granolou: 382 kcal | 22 g bílkovin | 41 g sacharidů | 14 g tuků
ks - 100 g rýžových pukanců*
ks - 50 g neloupaných lískových ořechů (nakrájených najemno)
ks - 50 g rýžového sirupu
ks - 20 g kokosového oleje v tuhém stavu
příprava - 10 minut (+ 45 minut chladnutí)
vaření - 6
Kategorie Chuťovka
Uvařila Nikola Sladká

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account