Fazolová pomazánka

Vytisknout recept
Kategorie pomazánka
Čas přípravy 20 minutes
Čas vaření 50 minutes
Uvařila MínaPetránová

Ingredience

  • 1 hrnek Fazole adzuki
  • 100 g Lučina
  • 1 lžíce Dýňový nebo lněný olej
  • 1 lžička Bylinky - například libeček nebo tymián
  • 1 špetka Chilli
  • 1 špetka Sůl, pepř

Instrukce

  • Výživová hodnota pro následující ingredience: 3 633 kJ, 865 kcal, bílkoviny 43 g, sacharidy 92 g, tuky 38 g, vláknina 11 g
     
    Fazole adzuki jsou velmi zdravá potravina, která obsahuje kromě vlákniny, sacharidů a kvalitních bílkovin řadu minerálních látek. Obecně by měli být luštěniny na jídelníčku alespoň dvakrát týdně. Z vitamínů obsahují velké množství B11, dále pak B1, B6 a B5, z minerálů potom mangan, fosfor, draslík, měď, hořčík, zinek a železo. Nadýmavost fazolí odstraníte tím, že fazole předem namočíte a povaříte spolu se zelenými bylinami. Pokud nadýmavost stále přetrvává, je možné že máte zanesená střeva špatnými bakteriemi, a proto byste se měli zajímat o možnosti detoxikace a pročištění střev.
     Postup:
    Fazole adzuki večer předem properu v čisté vodě a namočím. Druhý den sliji vodu z fazolí a dám je vařit v čisté vodě. Nesolím!! Aby fazole nenadýmaly, přidám do hrnce libeček nebo jiné zelené koření, například tymián, česnek medvědí.
    Jakmile jsou fazole měkké, sliji všechnu vodu a nechám je trochu vychladnout. Poté fazole rozmixuji tyčovým mixérem, přidám sůl, pepř, trošku chilli, kvalitní olej a lučinu a vše vyšlehám dohladka.
    Vaše tělo je váš chrám.
Tagy:

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account