Tento web využívá cookies. Jeho používáním s tím vyjadřujete souhlas. Více informací

madlenka
madlenka
Vloženo 11. 6. 2018
Líbí se mi
30 minut min.
Příprava
chlazení min.
Vaření
dost porcí
Ingredience
černý rybíz
1 kg
cukr krystal
800 g

Džem z černého rybízu - nevaří se

madlenka
madlenka
Vloženo 11. 6. 2018
Líbí se mi
Džem z černého rybízu - nevaří se
30 minut min.
Příprava
chlazení min.
Vaření
dost porcí
Ingredience
černý rybíz
1 kg
cukr krystal
800 g

Džem z černého rybízu - nevaří se

Rybíz zbavíme stopek, opláchneme a rozmačkáme, postupně přidáváme cukr a třeme, až se všechen cukr rozpustí. Třeme opravdu dlouho, minimálně půl hodiny, směs zhoustne na konzistenci džemu, dáme do čistých sklenic, okraje sklenic přetáhneme celofánem a zavíčkujeme, nebo jen převážeme gumičkami. Džem uchováváme v lednici,vydrží minimálně 4 měsíce. Je výborný na pečivo, vdolky a lívance.

Místo, kde můžeš psát a diskutovat

Pro možnost vložit komentář musíte být přihlášena.
Zuzi.773
Zuzi.773 8. 8. 2018

super odskúšam

Odpovědět
4vladku
4vladku 13. 6. 2018

takto ho dělala už moje babička před více než 60 lety

Odpovědět
konatovka
konatovka 12. 6. 2018

Černý rybíz mám moc ráda, ale cukr nepoužívám spoustu let, tak přemýšlím, že ho nahradím kvalitní stévií. Díky za recept.

Odpovědět
avatar
Zdeňa Slimáčková 12. 6. 2018

No tak ten musím zkusit

Odpovědět
hudlenka
hudlenka 12. 6. 2018

teda co Ty nevymysliš??? Zajímavé a navíc černý rybíz má hodně vitamínů

Odpovědět

ŽENY s.r.o. v číslech

2 922
testovaných produktů
85 580
registrovaných inspirativních žen
165 073
vložených hodnocení

Chci odebírat novinky na svůj email.