Tento web využívá cookies. Jeho používáním s tím vyjadřujete souhlas. Více informací

madlenka
madlenka
Vloženo 5. 11. 2019
Líbí se mi
30 minut min.
Příprava
vaření min.
Vaření
dost porcí
Ingredience
mléko
2 l
sůl
2 lžička
zakysaná smetana
400 g
vejce
6 ks

Domácí sýr

madlenka
madlenka
Vloženo 5. 11. 2019
Líbí se mi
Domácí sýr
30 minut min.
Příprava
vaření min.
Vaření
dost porcí
Ingredience
mléko
2 l
sůl
2 lžička
zakysaná smetana
400 g
vejce
6 ks

Domácí sýr

2 l mléko
2 lžičky sůl
400 g zakysaná smetana
6 ks vejce
 

 


  1. Mléko nalijeme do hrnce, přidáme sůl (pokud máte raději sladší sýry, přidejte o lžičku méně).
  2. Na mírném ohni přivedeme osolené mléko do varu a za stálého míchání přidáváme rozšlehaná vajíčka se zakysanou smetanou. Tuto hmotu vaříme asi 6 minut - začne se tvořit tvaroh.
  3. Připravíme si jemnou tkaninu, přes kterou budeme slévat sýr. Pomocí tkaniny sýr pořádně zbavíme tekutiny a pořádně uvážeme.
  4. Necháme alespoň 4 hodiny odstát takto pořádně utaženy a sýr máme hotový.
30 minut min.
Příprava
vaření min.
Vaření
dost porcí
Ingredience
mléko
2 l
sůl
2 lžička
zakysaná smetana
400 g
vejce
6 ks

Místo, kde můžeš psát a diskutovat

Pro možnost vložit komentář musíte být přihlášena.
Jasper
Jasper 18. 1. 2020

Není nad domácí sýr

Odpovědět
Kahomar
Kahomar 5. 1. 2020

tak to bych mohla zkusit

Odpovědět
Atevy
Atevy 24. 12. 2019

Uděláme

Odpovědět
Tamara
Tamara 26. 11. 2019

Není nad domácí

Odpovědět
Baculatá
Baculatá 24. 11. 2019

To musím vyzkoušet

Odpovědět

ŽENY s.r.o. v číslech

3 887
testovaných produktů
88 000
registrovaných inspirativních žen
210 746
vložených hodnocení

Chci odebírat novinky na svůj email.