Domácí polotvrdý sýr

Vytisknout recept
Do kastrolu nalijeme mléko, přidáme tvarohy a zahříváme. Nevařit.
Asi po pěti minutách se oddělí syrovátka. Vše přecedíme přes plátýnko.
Přeceděnou hmotu vrátíme do kastrolu na mírný plamen. Vmícháme máslo a sodu. Přidáme lžíčku soli, a co máme rádi, já přidala petrželku a ořechy.
Vše vlijeme do silikonové formy a sýr je do hodinky ztuhlý.
Ideální je nechat v lednici přes noc.
500ml - Plnotučné čerstvé mléko
2ks - Plnotučný tvaroh ne z vaničky
1lžíce - Máslo
1lžička - Jedlá soda
příprava - 15
vaření - 10
Kategorie Chuťovka
Uvařila SoňaPokorná

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account