Tento web využívá cookies. Jeho používáním s tím vyjadřujete souhlas. Více informací

hudlenka
hudlenka
Vloženo 14. 3. 2019
Líbí se mi
15 min.
Příprava
20 min.
Vaření
10 porcí
Ingredience
kuřecí játra
500 g
česnek
5 stroužek
koření - dle sebe
máslo (odhadem)
200 g
sádlo
2 lžíce
cibule
1 ks
šlehačka 33%
200 ml
anglická slanina na vystlání formy
10 -15 dkg

Domácí játrová paštika

hudlenka
hudlenka
Vloženo 14. 3. 2019
Líbí se mi
Domácí játrová paštika
15 min.
Příprava
20 min.
Vaření
10 porcí
Ingredience
kuřecí játra
500 g
česnek
5 stroužek
koření - dle sebe
máslo (odhadem)
200 g
sádlo
2 lžíce
cibule
1 ks
šlehačka 33%
200 ml
anglická slanina na vystlání formy
10 -15 dkg

Domácí játrová paštika

Včera jsem se poprvé v životě pustila do domácí játrové paštiky...

 

Jater mi po očištění zbylo asi 400 g, nic jsem nevážila, dávala jsem vše od oka, ale musím se přiznat, že se mi paštika povedla.

 

Postup:

 

maso očistíte a nakrájíte na kousky, cibuli a česnek na drobno

 

do pánve dáte 2 lžíce sádla, na to cibuli a česnek a cca 2 minutky podusíte za stálého míchání. Pak přidáte koření (ne sůl ještě a ani pepř), já jsem dala grilovací, country koření, tymián a zase osmahnete chvilenku. Pak se přidají játra, která se dusí velmi krátkou dobu. Nesmí být hotová, ale ani krvavá, takže stále stojíte u plotny a mícháte, hlídáte. Za pár minut je hotovo.

 

Vše z pánve přendáte do mixéru, robota, nebo jako já do sekací nádoby a játra se rozsekají. Opět otázka pár minutek. Potom se teprve osolí, opepří, přidá se změklé máslo (asi 150 g) a šlehačka. Vše se promíchá do hladkého krému.

 

Vysteleme si formu plátky anglické slaniny a paštiku vlijeme, gumovou špachtličkou uhladíme.

 

V kastrolku rozhehřejeme kousek másla, tím to polijeme a necháme vychladnout. 

 

Nám chladlo asi 4 hodiny, paštika nemá chybu. Na to, že jsem ji dělala poprvé, tak jsem koření odhadla dobře. V receptech na netu se píše například koření na paštiku, ale to doma nebylo.

 

Dobrou chuť přeje Hudlenka

 

PS. PŘÍŠTĚ ZKUSÍM PŘIDAT MANDLE NEBO BRUSINKY

 

 

15 min.
Příprava
20 min.
Vaření
10 porcí
Ingredience
kuřecí játra
500 g
česnek
5 stroužek
koření - dle sebe
máslo (odhadem)
200 g
sádlo
2 lžíce
cibule
1 ks
šlehačka 33%
200 ml
anglická slanina na vystlání formy
10 -15 dkg

Místo, kde můžeš psát a diskutovat

Pro možnost vložit komentář musíte být přihlášena.
Duch
Duch 19. 5. 2020

pěkný recept

Odpovědět
Jankkas
Jankkas 11. 5. 2020

Zaujímavý recept

Odpovědět
Maruš11
Maruš11 17. 4. 2020

bezva

Odpovědět
Zuzi.773
Zuzi.773 16. 4. 2020

super

Odpovědět
hudlenka
hudlenka 16. 4. 2020

Zuzi, moc děkuji za všechny vaše komentíky u mých příspěvků

Kahomar
Kahomar 19. 1. 2020

jj, domácí paštika je dobrota

Odpovědět

ŽENY s.r.o. v číslech

3 887
testovaných produktů
91 161
registrovaných inspirativních žen
210 746
vložených hodnocení

Chci odebírat novinky na svůj email.