Domácí bylinkové máslo: jednoduché a lahodné
Vyšleháme smetanu, šleháme přibližně 4 minuty do doby, než se oddělí syrovátka. Poté vše vyklopíme na cedník a syrovátku tak oddělíme. Vzniklou hroudu másla hněteme pod proudem studené vody na prkénku, aby se vyloučily zbytky syrovátky. Hmotu vrátíme zpět do mixéru a necháme ještě promísit a nechat vyloučit zbytky tekutiny, to vše opakujeme 3x, až bude z másla vycházet jen čistá voda.
Máslo můžeme použít jen tak, neochucené, nebo na jeho dochucení použijeme kopr či jiné bylinky, které si nadrobno nakrájíme a máslo v nich obalíme. Přiměřeně osolíme a přidáme granulovaný česnek. Máslo dáme do fólie, kterou použijeme jako formu. Nakonec uložíme do lednice ztuhnout.
Místo, kde můžeš psát a diskutovat
Zaujímavý recept
super
vyzkouším
Super
Díky za recept. Určitě vyzkouším