Cuketový slaný koláč

Vytisknout recept
Slaných koláčů jsem se trochu bála, Jednak jak udělat chutné těsto a zda to bude dobré. Poprvé jsem ho připravila na holčičí pokec a měl úspěch. Když překonáte strach z kozího sýru, tak budete nadšeni. Určite můžete vyměnit kozí sýr za nějaký který máte rádi.
 
Postup:
Mouku a máslo zpracujeme do těsta, přidáme vodu, ocet a ½ lžičky soly. Těsto je tužší. Těsto necháme půl hodiny vychladnout v lednici.
Mezi tím co v lednici chladne těsto, tak si připravíme cuketu. Cuketu nakrájíme na tenké plátky, osolíme a necháme odstát 30 minut. Poté vymačkáme vodu, přidáme pepř a olivový olej.
Těsto vyválíme a podle nálady můžete vyříznout kruh. třeba podle talíře nebo dortové formy. Potřeme kozím sýrem smíchaným s rozmarýnem a tymiánem.
Navrch pokládáme plátky cukety do kruhu. Pečeme na 200 stupňů 30-40 min. Do zlatova.
100g - hladké mouky
100g - máslo
2ks - malé cukety
1ks - Rozmarýn, tymián (pár snítek)
100g - kozí sýr
3-4lžíce - voda
1/2lžička - vinný ocet
2,5lžička - sůl
1špetka - pepř
2lžíce - olivový olej
příprava - 80
vaření - 30-40
Kategorie Chuťovka
Uvařila LucieLízlerová

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account