Cuketový "maglajz" - směs na cokoli

Vytisknout recept
Kategorie Chuťovka
Čas přípravy 30 minutes
Čas vaření 37 minutes
Uvařila JitkaValachovičová

Ingredience

  • 1,5 kg Cuketa
  • 4 ks Velká cibule
  • 1 lžička Zázvor (nebo kousek čerstvého)
  • 4 stroužek Česnek
  • 1 ks Rajský protlak
  • 5 lžíce Kečup
  • 1 dcl Sójová omáčka
  • 3 lžíce Sůl
  • 1/2 lžička Chilli

Instrukce

  • Poslední recept na všestrannou zeleninu = CUKETU
    Postup přípravy: 
    Cukety omyjeme, odřízneme konce. Mladé cukety neloupeme, starší ano, nastouháme na hrubo. Dáme do širšího kastrolu, přidáme na drobno nakrájené cibule, nastouhaný česnek a trochu - asi deci vody.
    Směs vaříme do změknutí, pak přidáme rajský protlak, kečup, sůl, zázvor, zamícháme. Na samý konec dáme sojovou omáčku. 
    Horkou směs plníme do vypařených skleniček, zavíčkujeme. Sterilujeme v troubě asi 20 minut/ na 190 st., v pekáčku, kam dáme asi 3 cm vody. Tuto směs můžete dávat do omáček, na těstoviny i na topinky.
    (Omlouvám se, milé kuchařinky, že nemám autentickou fotku, ale věřím, že redakce vybere adekvátní obrázek.) 
    Dobrou chuť přeje 
    Jitkakytka
    CUKETY  BUDIŽ  POCHVÁLENY - (letos jsme si jich užily dost).
     
     
     
     
     
                                                                                      
Tagy:

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account