Cizrnová pomazánka

Vytisknout recept
Kategorie Chuťovka
Kuchyně Česká
Čas přípravy 15 minutes
Celkový čas 15 minutes
Porce 2 porce
Uvařila NelaVávrová

Ingredience

  • 300 g vařené cizrny tj. asi 150 g sušené
  • 1 lžička sezamové pasty tahini
  • 1 lžička olivového oleje
  • ½ lžičky hořčičné mouky
  • studená voda dle potřeby
  • sůl
  • petrželka

Instrukce

  • Cizrnu zalijeme trochou studené vody a rozmixujeme dohladka. Vodu přidáváme podle potřeby, aby vznikla hladká pomazánka. Vmícháme sezamovou pastu, olej a hořčičnou moukou. Osolíme podle chuti. Servírujeme ozdobené petrželkou.
6 Komentářů
  1. Lenka Hudečková 5 měsíců ago

    5 stars
    dělám si doma, celkem často. Ale manžel to moc nemusí, tak hlavně, když přijede dcera s malým. Ti to mají rádi. I zeťák :-). Někdy přidám sušená rajčata.

  2. Naděžda Křičenská 5 měsíců ago

    5 stars
    Také jsem to ještě nejedla. Musím to dohonit.

  3. Aneta Kollerová Mašková 5 měsíců ago

    Neli, tak cizrna je další surovina, kterou jsem zatím nezkoušela.

    • Author
      NelaVávrová 5 měsíců ago

      Fakt, ja ji objevila tak 3 roky zpatky jako superpotravinu a od te doby na tom ujizdim, chutna to neco mezi hrachem, dela se z toho hodne i humus, ale muj pritel tomu treba neprisel na chut….

Napište komentář

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account