Tento web využívá cookies. Jeho používáním s tím vyjadřujete souhlas. Více informací

madlenka
madlenka
Vloženo 5. 11. 2019
Líbí se mi
30 minut min.
Příprava
pečení min.
Vaření
6-8 porcí
Ingredience
vlažná voda
2,5 dcl
droždí sáček
1 ks
hladká mouka
1 kg
sůl
1 lžička

Cikánský chléb

madlenka
madlenka
Vloženo 5. 11. 2019
Líbí se mi
Cikánský chléb
30 minut min.
Příprava
pečení min.
Vaření
6-8 porcí
Ingredience
vlažná voda
2,5 dcl
droždí sáček
1 ks
hladká mouka
1 kg
sůl
1 lžička

Cikánský chléb

  • 2,5 dcl vlažné vody
  • 1 sáček droždí
  • 1 kg mouky hladké
  • 1 lžička soli
 
 

 

  1. Stačí pouze smíchat jednotlivé ingredience a připravit si těsto. To můžete hníst v ruce, nebo lze použít i silný kuchyňský robot. Když má požadovanou konzistenci, je třeba nechat ho odpočinout. Mělo by to být na teplém místě, kde ho nechte asi 30 – 40 minut. Během této doby bude kynout, což je důležitý technologický postup, který je nutné zachovat.
     
  2. Cikánský chléb je charakteristický tím, že se peče v malých bochnících. Nikoliv v jednom velkém, jak je zvyklá většina z nás u klasického chleba. Z nakynutého těsta udělejte zhruba 6 – 8 stejně velkých bochníků, které následně položíte na plech, vyložený pečicím papírem. Tím eliminujete lepení a připalování. Mělo by se jednat spíše o tenčí placky, než klasické bochníky, jaké znáte z pultů v obchodech.
     
  3. Unikátní je i způsob pečení. Trouba by měla být rozehřátá na vysokou teplotu, a to na 240 stupňů Celsia. Když jí dosáhnete, vložte pekáč s bochníky do trouby. Takto pečte asi 10 minut. Potom troubu otevřete a každý z bochníků obraťte. Takto je pečte dalších 10 minut. Následně jsou hotové a tak je z trouby vyndejte a nechte je chladnout při pokojové teplotě. Nejenom že vás zaujme jejich tvar a zajímavá barva po upečení. Až je ochutnáte, nebude už jiný chleba chtít jíst. Přesvědčte se sami.
30 minut min.
Příprava
pečení min.
Vaření
6-8 porcí
Ingredience
vlažná voda
2,5 dcl
droždí sáček
1 ks
hladká mouka
1 kg
sůl
1 lžička

Místo, kde můžeš psát a diskutovat

Pro možnost vložit komentář musíte být přihlášena.
Majina
Majina 9. 11. 2019

vyzerá to,že skoro vyskúšam tento recept.

Odpovědět
hudlenka
hudlenka 6. 11. 2019

super, taková rychlovka.... , ale my teˇd pečivo vůbec nejíme

Odpovědět
beata0063
beata0063 6. 11. 2019

vydarili sa

Odpovědět
lemur
lemur 6. 11. 2019

Musím vyzkoušet.

Odpovědět

ŽENY s.r.o. v číslech

2 922
testovaných produktů
86 034
registrovaných inspirativních žen
165 073
vložených hodnocení
a

Chci odebírat novinky na svůj email.