Tento web využívá cookies. Jeho používáním s tím vyjadřujete souhlas. Více informací

madlenka
madlenka
Vloženo 5. 11. 2019
Líbí se mi
30 minut min.
Příprava
pečení min.
Vaření
6-8 porcí
Ingredience
vlažná voda
2,5 dcl
droždí sáček
1 ks
hladká mouka
1 kg
sůl
1 lžička

Cikánský chléb

madlenka
madlenka
Vloženo 5. 11. 2019
Líbí se mi
Cikánský chléb
30 minut min.
Příprava
pečení min.
Vaření
6-8 porcí
Ingredience
vlažná voda
2,5 dcl
droždí sáček
1 ks
hladká mouka
1 kg
sůl
1 lžička

Cikánský chléb

  • 2,5 dcl vlažné vody
  • 1 sáček droždí
  • 1 kg mouky hladké
  • 1 lžička soli
 
 

 

  1. Stačí pouze smíchat jednotlivé ingredience a připravit si těsto. To můžete hníst v ruce, nebo lze použít i silný kuchyňský robot. Když má požadovanou konzistenci, je třeba nechat ho odpočinout. Mělo by to být na teplém místě, kde ho nechte asi 30 – 40 minut. Během této doby bude kynout, což je důležitý technologický postup, který je nutné zachovat.
     
  2. Cikánský chléb je charakteristický tím, že se peče v malých bochnících. Nikoliv v jednom velkém, jak je zvyklá většina z nás u klasického chleba. Z nakynutého těsta udělejte zhruba 6 – 8 stejně velkých bochníků, které následně položíte na plech, vyložený pečicím papírem. Tím eliminujete lepení a připalování. Mělo by se jednat spíše o tenčí placky, než klasické bochníky, jaké znáte z pultů v obchodech.
     
  3. Unikátní je i způsob pečení. Trouba by měla být rozehřátá na vysokou teplotu, a to na 240 stupňů Celsia. Když jí dosáhnete, vložte pekáč s bochníky do trouby. Takto pečte asi 10 minut. Potom troubu otevřete a každý z bochníků obraťte. Takto je pečte dalších 10 minut. Následně jsou hotové a tak je z trouby vyndejte a nechte je chladnout při pokojové teplotě. Nejenom že vás zaujme jejich tvar a zajímavá barva po upečení. Až je ochutnáte, nebude už jiný chleba chtít jíst. Přesvědčte se sami.
30 minut min.
Příprava
pečení min.
Vaření
6-8 porcí
Ingredience
vlažná voda
2,5 dcl
droždí sáček
1 ks
hladká mouka
1 kg
sůl
1 lžička

Místo, kde můžeš psát a diskutovat

Pro možnost vložit komentář musíte být přihlášena.
Jasper
Jasper 18. 1. 2020

Ten si určitě upečeme. Milujeme domácí chleba

Odpovědět
lenin
lenin 7. 1. 2020

Tyto různé chlebíky miluju.

Odpovědět
Kahomar
Kahomar 5. 1. 2020

pěkný recept

Odpovědět
Tamara
Tamara 26. 11. 2019

zkusím

Odpovědět
Maruš11
Maruš11 23. 11. 2019

vyzkouším

Odpovědět

ŽENY s.r.o. v číslech

3 887
testovaných produktů
88 000
registrovaných inspirativních žen
210 746
vložených hodnocení

Chci odebírat novinky na svůj email.