Tento web využívá cookies. Jeho používáním s tím vyjadřujete souhlas. Více informací

Edita
Edita
Vloženo 23. 10. 2015
Líbí se mi
3 minuty min.
Příprava
45 min min.
Vaření
10 porcí
Ingredience
Hl. mouka
3 hrnek
Sušené droždí
2 lžička
Sůl
2 lžička
Kmín drcený
2 lžička
Voda
1 a půl hrnek

Chléb bez hnětení

Edita
Edita
Vloženo 23. 10. 2015
Líbí se mi
Chléb bez hnětení
3 minuty min.
Příprava
45 min min.
Vaření
10 porcí
Ingredience
Hl. mouka
3 hrnek
Sušené droždí
2 lžička
Sůl
2 lžička
Kmín drcený
2 lžička
Voda
1 a půl hrnek

Chléb bez hnětení

A začínáme.

Vše smícháme dohromady a přikryjeme utěrkou. Po 12 hodinách vylejeme nevábné těsto na pomoučený vál a necháme hodinu odpočinout pod utěrkou. Po hodině vytvarujeme bochánek a šup s ním do pekáče, nic se nevymazává, nic se nepotírá. Pečeme 30 minut pod pokličkou a pak 15 minut bez poklice na 230 stupňů. 

Pozn. Chleba kyne 12 hodin, takže příprava je ideální před odjezdem do práce nebo v pátek večer před ranním pečením. A ani moc nenaděláte. Potřebujete jen mísu, stěrku, hrnek, vál, pečící skleněnou misu či pekáč. Chleba včetně energií stoji 15 Kč, já peču rovnou dva protože jak sami poznáte, nestačí ani vychladnout.

 

3 minuty min.
Příprava
45 min min.
Vaření
10 porcí
Ingredience
Hl. mouka
3 hrnek
Sušené droždí
2 lžička
Sůl
2 lžička
Kmín drcený
2 lžička
Voda
1 a půl hrnek

Místo, kde můžeš psát a diskutovat

Pro možnost vložit komentář musíte být přihlášena.
Duch
Duch 16. 5. 2020

krása

Odpovědět
Jankkas
Jankkas 13. 5. 2020

Zaujímavý recept

Odpovědět
Kahomar
Kahomar 22. 3. 2020

krásný bochník

Odpovědět
Maruš11
Maruš11 24. 11. 2019

vyzkouším

Odpovědět
Luu2
Luu2 23. 11. 2019

Výborný recept

Odpovědět

ŽENY s.r.o. v číslech

3 887
testovaných produktů
92 410
registrovaných inspirativních žen
210 746
vložených hodnocení

Chci odebírat novinky na svůj email.