Tento web využívá cookies. Jeho používáním s tím vyjadřujete souhlas. Více informací

Edita
Edita
Vloženo 23. 10. 2015
Líbí se mi
3 minuty min.
Příprava
45 min min.
Vaření
10 porcí
Ingredience
Hl. mouka
3 hrnek
Sušené droždí
2 lžička
Sůl
2 lžička
Kmín drcený
2 lžička
Voda
1 a půl hrnek

Chléb bez hnětení

Edita
Edita
Vloženo 23. 10. 2015
Líbí se mi
Chléb bez hnětení
3 minuty min.
Příprava
45 min min.
Vaření
10 porcí
Ingredience
Hl. mouka
3 hrnek
Sušené droždí
2 lžička
Sůl
2 lžička
Kmín drcený
2 lžička
Voda
1 a půl hrnek

Chléb bez hnětení

A začínáme.

Vše smícháme dohromady a přikryjeme utěrkou. Po 12 hodinách vylejeme nevábné těsto na pomoučený vál a necháme hodinu odpočinout pod utěrkou. Po hodině vytvarujeme bochánek a šup s ním do pekáče, nic se nevymazává, nic se nepotírá. Pečeme 30 minut pod pokličkou a pak 15 minut bez poklice na 230 stupňů. 

Pozn. Chleba kyne 12 hodin, takže příprava je ideální před odjezdem do práce nebo v pátek večer před ranním pečením. A ani moc nenaděláte. Potřebujete jen mísu, stěrku, hrnek, vál, pečící skleněnou misu či pekáč. Chleba včetně energií stoji 15 Kč, já peču rovnou dva protože jak sami poznáte, nestačí ani vychladnout.

 

Místo, kde můžeš psát a diskutovat

Pro možnost vložit komentář musíte být přihlášena.
Zuzi.773
Zuzi.773 12. 8. 2018

vyskúšam

Odpovědět
Tenderka
Tenderka 16. 1. 2018

skusim v kvaskovej verzii

Odpovědět
Klára Hrbáčová
Klára Hrbáčová 15. 1. 2018

Opíšu si recept, díky za tip

Odpovědět
Jana7
Jana7 14. 1. 2018

tento recept na chleba neznám

Odpovědět
Ovace
Ovace 13. 1. 2018

Odpovědět

ŽENY s.r.o. v číslech

1
žena na začátku (naše Eva)
3.
rok startujeme v novém
10
regionálních Pracoven ŽENY s.r.o.
3 000
žen v průměru na jedné akci v OC
84 946
registrovaných inspirativních žen
2 922
testovaných produktů
43 290
odeslaných produktů
165 073
vložených hodnocení

Chci odebírat novinky na svůj email.