
A začínáme.
Vše smícháme dohromady a přikryjeme utěrkou. Po 12 hodinách vylejeme nevábné těsto na pomoučený vál a necháme hodinu odpočinout pod utěrkou. Po hodině vytvarujeme bochánek a šup s ním do pekáče, nic se nevymazává, nic se nepotírá. Pečeme 30 minut pod pokličkou a pak 15 minut bez poklice na 230 stupňů.
Pozn. Chleba kyne 12 hodin, takže příprava je ideální před odjezdem do práce nebo v pátek večer před ranním pečením. A ani moc nenaděláte. Potřebujete jen mísu, stěrku, hrnek, vál, pečící skleněnou misu či pekáč. Chleba včetně energií stoji 15 Kč, já peču rovnou dva protože jak sami poznáte, nestačí ani vychladnout.
Místo, kde můžeš psát a diskutovat
krásný domácí chlebík
krása
Zaujímavý recept
krásný bochník
vyzkouším