Červená řepa s jablky

Vytisknout recept
Kategorie Chuťovka
Uvařila PetraHorníková

Ingredience

  • 2 ks Červená řepa
  • 2 ks Jablko
  • Vlašské ořechy
  • Bazalka

Instrukce

  • Co zkusit zpestřit oběd či večeři lahodným salátem? Petra H. doporučuje i jako přílohu!
    Neoloupanou celou řepu zabalíme do alobalu a pečeme v troubě cca hodinu na 200 stupňů Celsia.
    Upečenou řepu oloupeme a nakrájíme na menší kousky.
    Jablka oloupeme (nemusí být) a nakrájíme na přibližně stejně velké kousky jako řepu.
    Připravíme si zálivku: šťáva z 1 pomeranče, 2 lžíce olivového oleje, 1 lžíce balsamika (nebo citrónové šťávy), 1 lžička medu - důkladně promíchat
    Řepu s jablky smícháme se zálivkou, dle chuti osolíme, opepříme.
    Dáme na talíř, ozdobíme vlašskými ořechy a lístky čerstvé bazalky.
    CHUTNÁ VÝBORNĚ ! [x]
     
    Tip:
    Velcí jedlíci mohou doplnit kousky sýra (kozí, mozzarela ...)
Tagy:

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account