Celerová pomazánka

Vytisknout recept
Celer je někdy dost opomíjen, a tak bych vám chtěla alespoň v krátkosti připomenout jeho úžasné vlastnosti. Celer (kořen) je bohatým zdrojem vitamínů B1, B2, B6 a C. Dále draslíku, kyseliny listové, hořčíku, vápníku, železa, fosforu, sodíku a mnoha aminokyselin. A nejen to. Snižuje hladinu cholesterolu, ulevuje od zácpy, snižuje tlak, zlepšuje funkci ledvin, urychluje odstranění ledvinových kamenů a taky pomáhá při hubnutí a detoxikaci organismu. Jak vidíte, je prostě úžasný. A co z něho připravit? Třeba pomazánku.
 
Postup:
Omytý a oloupaný celer nastrouháme na hrubém struhadle. Stejným způsobem připravíme i mrkev. Nahrubo nastrouháme i eidam. Vše smícháme, přidáme pomazánkové máslo, jogurt, sůl a prolisovaný česnek. Vše smícháme. Já mám raději pomazánku hustější konzistence, tak doporučuji bílý jogurt přidávat po lžičkách. Záleží jen na vás, jak hustou pomazánku chcete. Někdy místo soli použiji Solčanku.

 

 

PŘEJI DOBROU CHUŤ

DALŠÍ RECEPTY A JÍDELNÍČEK NALEZNETE ZDE


1/2ks - celer
2ks - mrkev
50g - sýr Eidam
100ml - jogurt bílý
2špetka - sůl
2stroužek - česnek
150g - pomazánkové máslo
příprava - 10
vaření - 10
Kategorie Chuťovka
Uvařila HankaHavlátová

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account