
Účinky červené řepy nejsou zanedbatelné, protože jich má spoustu. A jak ji chutně připravit?
Syrovou neoloupanou řepu omyjeme, osušíme. Rozehřejeme si troubu na 200 stupňů Celsia. Řepu pečlivě zabalíme do alobalu a pečeme v troubě cca 1 hodinu na 200 stupňů Celsia.
Připravíme si marinádu. Do misky dáme olej, ocet, med, cukr, džus, tymián, sůl, pepř, sojovou omáčku a vše důkladně prošleháme. Nakonec přidáme vymačkaný zázvor.
Upečenou a vychladnou řepu oloupeme a nakrájíme na co nejtenší plátky.
Plátky řepy naložíme do připravené marinády a necháme uležet min. 12 hodin v chladu. Nejlépe přes noc.
Servírujeme s rukolou, kozím sýrem (nejlepší je měkký tvarohový).
Výborným vylepšením jsou opražené piniové oříšky nebo vlašské ořechy.
Kdo nemá rád kozí sýr, může podávat s mozarellou, parmazanem a nebo bez sýra.
Místo, kde můžeš psát a diskutovat
dobrota
SUPER
pěkný recept
Zaujímavý recept
vyzkouším