Nasbírané květy očistíme od nečistot a hmyzu (květiny je nejlepší sbírat někde na opuštěném místě, kde nejezdí auta). Odstraníme velké stonky a vložíme je do hrnce. (pokud máme menší květy, použijeme více než 40 ks). Zalijeme vodou, přidáme citrónovou šťávu ze tří citronů a vaříme na mírném ohni cca 10 minut.
Po 10 minutách odstavíme a necháme přes noc odstát. Druhý den květiny vymačkáme rukama, přecedíme, přidáme kr. cukr a vaříme na mírném ohni alespoň hodinu a půl, případně pokud chcete mít med tužší, vaříme déle.
Z uvedené dávky naplníte 2-3 700 ml sklenice - závisí na hustotě medu.
20 minut min.
Příprava
vaření min.
Vaření
dost porcí
Ingredience
bez květy veliké
40 ks
voda
1 l
citrony
3 ks
cukr krystal
1 kg
Místo, kde můžeš psát a diskutovat
Pro možnost vložit komentář musíte být přihlášena.
Místo, kde můžeš psát a diskutovat
vypadá to lákavě
ešte som neskúšala musí chutiť zaujímavo
Výborný. Musím vyzkoušet. Dělám jen z pampelišek.
Před týdnem jsem také dělala z pampelišek - a nádherně voněl.
šikulka