Barbecue květáková "křidýlka" se sezamem
Když jsme vařili tenhle recept, přišlo nám to jako slušný úlet. Teď už na květákových křidýlkách ulítáváme prakticky každý týden.
Jak na to
- Předehřejeme si troubu na 220 °C a připravíme si plech s pečícím papírem. Květák umyjeme, osušíme a rozdělíme si jej na menší růžičky.
- V misce smícháme ingredience na těstíčko kromě strouhanky, tu si dáme vedle do misky nebo hlubokého talířku. Každou květákovou růžicku ponoříme do těstíčka, obalíme ve strouhance a dáme na plech. Těstíčka a strouhanky dávejte tak akorát, když ho dáte zbytečně hodně, může vám odpadnout. Obalené květákové růžičky dejte péct do trouby cca na 20 – 25 min (podle velikosti růžiček).
- Smícháme si všechny ingredience na omáčku, kterou potřeme jednolivé růžičky cca 7 min před dopečením. Omáčka se nám krásně vsaje do krusty. Pokud chcete mít květák úplně křupavý, upečte ho bez omáčky a tu pak servírujte vedle k namáčení.
BBQ OMÁČKA:

Místo, kde můžeš psát a diskutovat
super
super
Zaujímavý recept
pěkný recept
vyzkouším