Tento web využívá cookies. Jeho používáním s tím vyjadřujete souhlas. Více informací

Háková_^^
Háková_^^
Vloženo 7. 1. 2019
Líbí se mi
5 min.
Příprava
20 min.
Vaření
1-2 porce
Ingredience
Mouka
1 hrnek
Kypřící prášek
1 lžička
Sůl
Voda a olej - dle potřeby

Bannock

Háková_^^
Háková_^^
Vloženo 7. 1. 2019
Líbí se mi
Bannock
5 min.
Příprava
20 min.
Vaření
1-2 porce
Ingredience
Mouka
1 hrnek
Kypřící prášek
1 lžička
Sůl
Voda a olej - dle potřeby

Bannock

Bannock je jméno pro chléb rychle upečený na ohništi. 

Všechny suché suroviny smícháme, a poté přimýcháme i ostatní. 

Na hrnek mouky by mělo být zhruba dvě deci vody. Důležité je, aby vám vyšlo hutné těsto, takže radši vodu přidávejte postupně a dejte jí míň než víc. 

Těsto na pánvi opatrně stlačte, aby vytvořilo placku. Čím tenčí placka se vám povede, tím rychleji se bannock upeče.

Po pár minutách koukněte na spodní stranu a pokud má zlatavou barvu, bannock otočte. Až bude propečený z obou stran.

 

Mlsné jazýčky si ale můžou s bannockem vyhrát mnohem víc. Jak už bylo řečeno na začátku, recept na bannock se odvíjel od toho, co měli lidé zrovna kolem sebe k dispozici za suroviny. Takže do něj můžete dát cukr, jablko, rozinky, skočici. A nebo můžete bannock udělat na slano, popř. se škvarkamai, klobásou. 

Můžete nakonec přidat cokoliv. 

...

Bannock je chléb, který se dělá na ohništích v pánvičce, nebo v ešusu. 

Ale doma na pánvičce je taky výborný! 

 

5 min.
Příprava
20 min.
Vaření
1-2 porce
Ingredience
Mouka
1 hrnek
Kypřící prášek
1 lžička
Sůl
Voda a olej - dle potřeby

Místo, kde můžeš psát a diskutovat

Pro možnost vložit komentář musíte být přihlášena.
Maruš11
Maruš11 24. 11. 2019

vyzkouším

Odpovědět
Doneyel
Doneyel 1. 3. 2019

Mňam

Odpovědět
Tvořilka97
Tvořilka97 26. 1. 2019

To vypadá dobře

Odpovědět
Háková_^^
Háková_^^ 20. 1. 2019

Určitě recept někdy vyzkoušejte ????

Odpovědět
Majina
Majina 20. 1. 2019

nepoznala som ho do dnes

Odpovědět

ŽENY s.r.o. v číslech

3 887
testovaných produktů
88 838
registrovaných inspirativních žen
210 746
vložených hodnocení

Chci odebírat novinky na svůj email.