Aspik

Vytisknout recept
Želatina v prášku se dle návodu připraví, dochucení je vždy jiné, ale musí se počítat s tím, že při ochutnání želatiny v tekutém stavu se chut při vytuhnutí trochu zjemní, není třeba se bát přidat 1-2 lžíci octa, nebo cukru.
Připraví se hřbet, nebo jakákoliv forma, ve které chceme aspik dělat.
Vypláchne se studenou vodou a nechá se tam pár kapek vody.
Horkou želatinu nalijeme do formy do 1cm a nechá se v lednici vychladnout.
Teď už je vše na fantazii. Po vychladnutí se může vyzdobit jak je libo, může se dát vajíčko, formou vykrájený sýr, na ozdobu okurku, papriku, hrášek, kukuřici, kudrnatou petrželku.
Další vrstva se opatrně pokape lžící želatinou a nechá se vychladnout.
Dál naskládáme plátky šunky, nebo sýra. na které se náplň z pomazánkového másla a sýra (nebo dle chuti lze přidat trošku majonézy, křenu) přikreje se další vrstvou šunky, aby až se bude nalévat aspik, nevyplavala náplň ven.
Podle výšky formy se může dát ještě jedna vrstva náplně, třeba zabalit i do ruliček šunky, nebo se může už dokončilt.
Necháme vychladnout nejlépe přes noc do rána, ale většinou stačí i 4-6h.
Na vyklopení stačí formu polít teplou vodou, nebo namočit do teplé lázně a opatrně aspik vyklopit.
3ks - želatina v prášku
900ml - voda
8lžíce - ocet
6lžíce - cukr krupice
4lžíce - sůl
20dkg - šunka
10dkg - sýr
1ks - pomazánkové máslo
1ks - tavený sýr
1ks - hrášek
1ks - kukuřice
1ks - okurka - nakladačka
ks - paprika
ks - Vejce
příprava - 45
vaření - 0
Kategorie Chuťovka
Uvařila IvetaMalá

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account