
Pečení sušenek nebývá zdlouhavé. Velmi často je oblíbenou činností dětí, kdy si zkouší své první kuchařské umění a je též nejrychlejším a nezaručenějším způsobem, jak potěšit vaše blízké. K přípravě není potřeba mnoho surovin, stačí kolikrát jen máslo, vejce, mouka a dle příchutě kousky čokolády, oříšky, mandle, vanilka ale i levandule. Kdo sladkému tolik neholduje, může zkusit parmezánovou nebo čedarovou příchuť.
Na drobné pečivo či sušenky si troufne i ne moc zdatná kuchařka. Zaručený výsledek zajistí dobrá a kvalitní mouka. Volit můžete z mnoha variant, ty zdravější rýžová nebo pohanková. Kdo peče rád z klasické mouky, toho jistě osloví Hladká mouka Babiččina volba na křehké pečivo. Abychom opravdu mohly potvrdit, že sušenky či pečivo se z této mouky peče jedna báseň, rozhodly jsme se ji testovat. Cenným pomocníkem je jistě při pečení vánočního cukroví, které už ze stolů a spíží zmizelo a zůstala nám jen kila. Využít ji však nemusíte jen na Vánoce. Je ideální k pečení různých druhů sušenek, křehkých koláčů a dalších druhů křehkého pečiva.
Vyzkoušet můžete pro někoho neobvyklé, ale pro mnohé úžasně chutné levandulové sušenky. Recept a vlastní zkušenost vám předá naše Irča, která sušenky upekla na náš vánoční večírek. Provoňte svůj domov levandulí a upečte si levandulové sušenky.
Máte-li rády vůni a chuť vanilky, doporučujeme upéct pro vašeho milého máslové sušenky s pravou vanilkou. Již od dob Aztéků je vanilka považována za silné afrodiziakum. Pro romantický večer ve dvou jak stvořené.
A kdo rád slanější variantu sušenek, jistě nepohrdne sušenkami s parmezánem. Ideální jako malé zobání pro večer s přáteli, kdy k vínu jistě přijdou vhod.
To, že pečení sušenek a cukroví pomocí Hladké mouky Babiččina volba na křehké pečivo je hračka, potvrdí i ženy, které mouku vyzkoušely, například jako Ulika: „S moukou Babiččina volba pro křehké cukroví jsem byla moc spokojena. Těsto se netrhalo, bylo vláčné, dobře se s ním pracovalo. Cukroví je křehké. Těsto jsem použila jak na vykrajované cukroví, tak i na vanilkové rohlíčky. Použití této mouky je dobrá volba.“
Andrea Niccoleta: „Mouku Babiččina volba na křehké těsto jsem vyzkoušela úplně poprvé. Upekla jsem domácí koka sušenky. S moukou se mi dobře pracovalo. Upečené sušenky jsou opravdu křehké, ale hezky drží tvar a nerozpadají se. Při příštím pečení určitě sáhnu po této mouce.“
Jestliže se chcete o zkušenostech s Babiččinou moukou dozvědět více, podívejte se na ostatní zkušenosti ZDE. A pak už hurá na pečení.
Místo, kde můžeš psát a diskutovat
K sušienkam by som odporučila cereálny nápoj Caro Ricoré. Môže sa piť aj ako náhrada namiesto kávy, pretože obsahuje 60 % kvalitnej praženej rozpustnej kávy alebo môže byť súčasťou zdravého životného štýlu pri dopĺňaní pitného režimu. Môžeme si ho dopriať kedykoľvek počas dňa. Výborne sa hodí na raňajky. Dodáva energiu na celé dopoludnie. Zároveň jeho pozitívnou vlastnosťou je aj to, že obsahuje zdraviu prospešnú látku – čakanku.
Já byla s moukou Babiččina volba na křehké pečivo moc spokojená. Těsto se dobře zpracovávalo a při vyválení se netrhalo a nelepilo
Nedávno jsem z mouky Babiččina volba pekla kynuté buchty a spokojenost. V D- testu se neumístila úplně na předních pozicích, ale hodně lidí si ji chválí a výsledek ok. Záleží na každém.
proto to nejspíš nazvali Babiččina volba, protože věděli jaký je to šmejd - opravdu to v d-testu propadlo a jim věřím
Tak to musí bYt mnamka