Tento web využívá cookies. Jeho používáním s tím vyjadřujete souhlas. Více informací

Petra H.
Petra H.
Vloženo 13. 12. 2016
Líbí se mi

Vaječný likér - poradíte jak na něj?

Petra H.
Petra H.
Vloženo 13. 12. 2016
Líbí se mi
Vaječný likér - poradíte jak na něj?

Vaječný likér - poradíte jak na něj?

Milé ženy,

chci letos poprvé na Vánoce udělat domácí "vaječňák", moje maminka ho miluje.  Nevím ale, jak na něj. Na netu je spousta receptů, ale tak od čeho se tady máme, že? 

Takže, prosím, kdo má svůj tradiční recept, poraďte, jak na něj.

Díky a krásný adventní čas! 

Petra

Místo, kde můžeš psát a diskutovat

Pro možnost vložit komentář musíte být přihlášena.
Jankkas
Jankkas 22. 7. 2020

Odpovědět
Klára Hrbáčová
Klára Hrbáčová 6. 2. 2018

Je to rychlovka !

Odpovědět
Clairest
Clairest 6. 1. 2018

Já jsem vaječný likér nikdy neměla

Odpovědět
Ovace
Ovace 5. 1. 2017

Luxusní

Odpovědět
Amanda
Amanda 15. 12. 2016

Žloutky a dřeň z vanilkového lusku vyšlehejte do pěny (pokud budete přidávat cukr, teď je vhodná chvíle). Jakmile je vyšleháno, pomalu na nízké otáčky přilijte salko a nakonec smetanu s mlékem. Nalijte do hrnce se silným dnem a na mírném plameni zahřívejte do zhoustnutí. Trvá to asi 30minut – jde o to, aby žloutky prošly tepelnou úpravou. Jak moc vám směs zhoustne závisí na přidání cukru a jak tučné použijete mléko. Když je směs hotová, napusťte do dřezu studenou vodu, do ní vložte hrnec a míchejte směs do vlažna. Nakonec přidejte podle chuti rum. Nejlepší je pár dní uleželý, ale nedělejte si naděje, že to vydržíte

Odpovědět
Petra H.
Petra H. 15. 12. 2016

No, vy jste skvělá, Amando! Díky moc. Tohle se mi líbí, že to projde tepelnou úpravou. O víkendu zkusím a učiním pokus o týdenní uležení. To bude dobrý trénink pevné vůle.

Petra H.
Petra H. 19. 12. 2016

Tak jsem ho právě dovařila a do Štědrého dne bude v lednici, aby se uležel. jen mě teda přišel hrozně řídký, tak snad ještě zhoustne.

ŽENY s.r.o. v číslech

3 887
testovaných produktů
92 390
registrovaných inspirativních žen
210 746
vložených hodnocení

Chci odebírat novinky na svůj email.