Rychlé chilli con carne s masovými koulemi – na stole do půl hodiny!

Vytisknout recept
Uvaříme si velmi rychlou verzi tohoto pálivého pokrmu, tak jak jí děláme u nás doma a jak nám chutná. Jako přílohu máme nejčastěji kuskus, bulgur, rýži nebo polentu. 😉

Postup přípravy

  1. Začneme přípravou masa. Mleté osolíme, opepříme a ochutíme muškátovým oříškem. Dobře promícháme a uválíme si kuličky. 
  2. Na lžíci oleje opečeme kuličky do zlatova. A přidáme zcezené fazole (bílé nebo tmavé, jaké máte rádi). Na rozpálené pánvi budou mírně pukat. To je to co chceme.
  3. Připravíme si mezitím omáčku. Do mixéru si připravíme drcená rajčata, cibuli , papriku, sůl, pepř a chilli. Vše rozmixujeme do hladka.
  4. Kuličky s fazolemi zalijeme omáčkou a povaříme.
  5. Na talíři pak zdobíme bílým jogurtem. 

Dobrou chuť!
 
 Ještě více tipů a receptů, ale hlavně nutriční hodnoty a ceny pokrmů, najdete na mém blogu www.mysimpledish.cz

500g - mleté vepřové nebo hovězí maso
240g - fazole v mírně slaném nálevu
400g - drcená rajčata
1/2ks - cibule
1lžička - uzená paprika
1lžička - muškátový oříšek
podle chutiks - sůl, pepř a chilli
4lžíce - řecký jogurt
1lžíce - olivový olej
příprava - 10
vaření - 20
Kategorie Hlavní jídlo
Uvařila VeronikaMalcová

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account