Mramorová bábovka

Vytisknout recept
Bábovka, jak ji asi dělá většina z nás
Kategorie Dezert
Kuchyně Česká
Čas přípravy 20 minutes
Čas vaření 50 minutes
Celkový čas 1 hour 10 minutes
Porce 8 lidí
Uvařila Lenka Hudečková

Ingredience

  • 2 hrnky špaldové mouky
  • 1 prdopeč
  • 1/4 hrnku třtinového cukru nebo adekvátně sladidlo
  • 1 vanilkový cukr
  • 1 hrnek mléka malinko přihřeji
  • 1/2 hrnku oleje
  • 3 vejce
  • 2 lžíce kakaa

Instrukce

  • V míse promícháme mouku s práškem do pečiva, cukrem a vanilkovým cukrem.
  • Přilijeme 3 žloutky, olej a mléko, zamícháme.
  • Z bílků vyšleháme tuhý sníh, který opatrně do těsta vmícháme.
  • Vymažeme a vysypeme si formu na bábovku hrubou moukou, strouhankou nebo kokosem.
  • Rozdělíme si těsto do dvou nádob asi na polovinu a jednu misku dobarvíme kakaem.
  • Vezmeme si dvě naběračky a střídavě vléváme po jedné těsto do formy. Tím nám vznikne vzorek (mramor).
  • Dáme péci do vyhřáté trouby cca na 170°C na 45 - 60 min. Každý podle své trouby.
  • Poté špejlí, která musí být suchá zjistíme, že je bábovka upečená a opatrně ji vyklopíme.
  • Můžeme pocukrovat moučkovým cukrem.
7 Komentářů
  1. 5 stars
    Krásná bábovka. Tuto bábovku peču nejraději, moc nám chutná.

  2. NelaVávrová 1 rokem ago

    Tuhle miluje přítel. Může ji jíst od rána do večera

  3. Tuto bábovku jsem už hodně dlouho nedělala, díky za připomenutí. Brzy na ní dojde.

Napište komentář

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account