Tento web využívá cookies. Jeho používáním s tím vyjadřujete souhlas. Více informací

avatar
Lucie Janotová
Vloženo 11. 2. 2021
Líbí se mi

Valentýnské sladkosti, které stojí za to vyzkoušet nejen na svátek zamilovaných

avatar
Lucie Janotová
Vloženo 11. 2. 2021
Líbí se mi
Valentýnské sladkosti, které stojí za to vyzkoušet nejen na svátek zamilovaných

Valentýnské sladkosti, které stojí za to vyzkoušet nejen na svátek zamilovaných

Láska prochází žaludkem, to je známá pravda. Tak připravte na Valentýna svému miláčkovi třeba romantickou snídani do postele. Ale netravte v kuchyni moc času, ať zbyde nějaký také na tu lásku. Proto přinášíme recepty na rychlovky se 100% výsledkem. 

Valentýnské tartaletky 

Potřebujete:

Linecké cukroví bez lepku Labeta, 100 g másla, 1 vejce, Puding čokoládový bez lepku Labeta, 300–400 ml mléka, 2-3 lžíce cukru, ovoce na ozdobení

Postup:

Připravíme si těsto na linecké cukroví dle návodu na krabičce (připravenou směs vymícháme s vejcem a máslem). Těsto vyválíme, ale nebudeme vykrajovat, místo toho jím vyložíme formičky na tartaletky. Těsto ve formičkách propícháme vidličkou, ze zbytků těsta vykrojíme malá srdíčka a vše dáme péct na 10 min při teplotě 180 °C. Mezitím si nachystáme čokoládový puding podle návodu na sáčku – použijte jen polovinu mléka, aby byl hustý. Hotový puding rozdělíme do předpečených tartaletek, zvýšíme teplotu na 200 °C a pečeme dalších 10-15 min. Ozdobíme ovocem a lineckými srdíčky.

Zamilované muffiny

Potřebujete:

Kakaové muffiny bez lepku Labeta, 75 g měkkého másla, 120 ml mléka, 1 vejce, 200 g mražených malin, 3–4 lžíce cukru krupice, 250 g mascarpone, 4 lžíce krupicového cukru, 200 ml 40% smetany ke šlehání, čerstvé maliny a cukrové sypání ve tvaru srdíček na ozdobení 

Postup:

Jako první si musíme připravit malinové pyré. Maliny dáme s cukrem do kastrůlku a necháme společně chvilku povařit. Ještě teplé přepasírujeme přes síto, abychom odstranili zrníčka. Z uvedeného množství malin vznikne asi 120–140 g pyré, hodně záleží na tom, kolik vody maliny pustí a jak intenzivně budeme pasírovat. Přikryjeme folií a dáme chladit do lednice. Pyré musí být studené, abychom ho mohli vyšlehat s mascarpone a smetanou, takže si ho můžeme připravit den předem a uchovat v lednici. Obsah balení kakaových muffinů smícháme se 75 g měkkého másla, 120 ml mléka a 1 vejcem. Směs šleháme do hladkého těsta. Těstem naplníme košíčky cca do 3/4 objemu. Pečeme v předehřáté troubě na 150 °C po dobu 25-30 minut. Zkontrolujeme pomocí špejle, zda jsou muffiny již propečené. Mascarpone promícháme s malinovým pyré a cukrem. Pak vlijeme smetanu a společně vyšleháme do tuhého krému. Ke konci je lepší šlehat pomalu, abychom nepřešlehali. Dle chuti přisladíme. Krém přendáme do zdobicího sáčku a nastříkáme na vychladlé muffiny. Posypeme srdíčky a dozdobíme malinou.

Panna Cotta 

Potřebujete:

500 ml smetany ke šlehání, 10 g Želatiny čiré Labeta (tj. půl balení), 2 Vanilinové cukry Labeta, čerstvé maliny nebo jiné (ideálně červené) ovoce 

Postup:

Smetanu přivedeme k varu a rozpustíme v ní vanilinový cukr. Promícháme a odstavíme z plotny. Do horké smetany vmícháme želatinu a šleháme ručním šlehačem asi 1-2 minuty. Hotovou směs rozlijeme do studenou vodou vypláchnutých mističek a dáme ztuhnout do lednice alespoň na 4 hodiny. Hotový dezert ozdobíme rozmačkanými čerstvými malinami nebo jakýmkoliv jiným čerstvým ovocem.

Kakaové bábovičky bez lepku

Na 6 mini báboviček potřebujete: 

Na těsto: 

180 g rýžové mouky Labeta, 2 lžíce holandského kakaa, 80 g cukru, 75 ml plnotučného mléka, 75 ml rostlinného oleje, 1 vejce, 1 lžička kypřicího prášku do pečiva bez lepku Labeta, ¼ lžičky jedlé sody Labeta, špetka xantanové gumy, špetka vanilky 

Na čokoládovou polevu: 

40 g 70% čokolády, 80 ml 33% smetany, lžíce másla

Na ozdobu:

lyofilizované ovoce a sušené květy

Postup:

Troubu předehřejeme na 160 °C a formičky na mini bábovky vymažeme olejem, aby se po upečení lépe vyklápěly (skvělým pomocníkem je olej ve spreji). V jedné míse smícháme všechny sypké suroviny na těsto a důkladně promícháme. V druhé míse vyšleháme vejce s cukrem do pěny. Do pěny poté zašleháme olej a postupně vmícháme také sypkou směs z první mísy a mléko. Spojíme v hladké těsto, které vlijeme do báboviček. Pečeme na 160 °C po dobu 18-20 minut. Před vyklopením otestujeme špejlí, zda jsou bábovky propečené. V hrnci ohřejeme smetanu a rozpustíme v ní čokoládu. Poté vmícháme máslo a necháme lehce zchladnout. Čokoládovou polevou polijeme bábovičky a dozdobíme sušeným ovoce a květy.

Náš tip: 

množství surovin v receptu odpovídá polovině běžné bábovky. Pokud zdvojnásobíme množství všech surovin, můžeme upéct jednu velkou bábovku. Pozor však na dobu pečení, bude delší.

Foto: Shutterstock, archiv 

Místo, kde můžeš psát a diskutovat

Pro možnost vložit komentář musíte být přihlášena.
sipeji
sipeji 12. 2. 2021

Hned bych si dala.

Odpovědět
Kahomar
Kahomar 11. 2. 2021

mňam

Odpovědět

ŽENY s.r.o. v číslech

3 887
testovaných produktů
97 290
registrovaných inspirativních žen
210 746
vložených hodnocení

Chci odebírat novinky na svůj email.