avatar
Kristina|ŽENA s.r.o.
vloženo 9. 4. 2018
Líbí se mi

Znáte nejlepší snídani na světě? Zapečený sendvič z toastového chleba Croque Monsieur nabo Croque Madame!

avatar
Kristina|ŽENA s.r.o.
vloženo 9. 4. 2018
Líbí se mi
Znáte nejlepší snídani na světě? Zapečený sendvič z toastového chleba Croque Monsieur nabo Croque Madame!

Znáte nejlepší snídani na světě? Zapečený sendvič z toastového chleba Croque Monsieur nabo Croque Madame!

Základem každého dobrého jídla jsou kvalitní suroviny. U tohoto receptu hraje hlavní roli toastový chléb bez éček (zkuste nový bez konzervantů od Penam!), francouzský sýr Gruyere, Dijonská hořčice, poctivá šunka (Poctivá šunka nejvyšší kvality od Kosteleckých uzenin) a farmářské mléko s vejci. 

Suroviny:

  • toastový chléb Penam (vždy dva krajíce na sendvič)
  • šunka (Poctivá šunka nejvyšší kvality od Kosteleckých uzenin)
  • sýr Gruyere 
  • francouzská hořčice
  • plnotučné farmářské mléko (cca 2 dcl)
  • bio vejce 
  • máslo (2 lžíce)
  • hladká mouka (2 lžíce)
  • ghí na potření toastu (nebo máslo)
  • muškátový oříšek


Croque Monsieur recept

Toastové chleby si nejprve pomažeme máslem (nejlépe přepuštěným ghí) a začneme si připravovat bešamel. Lžíci másla rozpálíme v malém rendlíku, zaprášíme hladkou moukou, mícháme do hladké, řidší jíšky, a nakonec zalijeme studeným mlékem. Postupně vše mixujeme metličkou, dokud bešamel nemá požadovanou konzistenci. Mlékem můžeme případně naředit dle potřeby. Na závěr přidáme špetku muškátového oříšku a necháme lehce zchladnout. Kdo chce, může bešamel vylepšit nastrouhaným sýrem a vmícháním vaječného žloutku. 

Toastový chléb si nyní položíme na plech namazanou stranou dolů, a levou část pomažeme bešamelovou směsí. Na bílou vrstvu klademe plátek sýra Gruyere a šunku, kterou pomažeme francouzskou hořčicí. Nakonec přidáme lžíci bešamelu a přiklopíme. Teď nezbývá nic jiného, než tuhle dobrotu shora pomazat bešamelovou omáčkou, zasypat sýrem a dát zapéct do trouby na 180 stupňů dozlatova. 

Verze Croque Madame je vylepšená o volské oko na topu sendviče. Nebo by to měl být spíš Monsieur, nemyslíte?  

Bon Apetit!

 

 

 

Místo, kde můžeš psát a diskutovat

Pro možnost vložit komentář musíte být přihlášena.
avatar
evionka 9. 9. 2018

odpovědět
avatar
konatovka 8. 9. 2018

Toustové chleby od Penamu si kupuji pravidelně a to tmavé a celozrnné. Recept je delikatesa.

odpovědět
avatar
Evoun 16. 4. 2018

Mňam, mňam, mňaaaam

odpovědět
avatar
Siraellen 16. 4. 2018

mnam

odpovědět
avatar
Janďula73 13. 4. 2018

Tousty děti milují, musím vyzkoušet. Vůbec jsem si nevšimla v obchodech, že Penam už má i tento výrobek. Chleby hlavně ty kulaté kupuji od Penamu ráda a chutnají nám.

odpovědět

ŽENY s.r.o. v číslech

1
žena na začátku (naše Eva)
3.
rok startujeme v novém
9
regionálních Pracoven ŽENY s.r.o.
67 825
registrovaných inspirativních žen
2 887
testovaných produktů
108 807
vložených hodnocení