Káva je nápoj, bez kterého si jen málokdo z nás umí představit ráno. Nejstarší zmínky o kávě a o jejím pěstování sahají až do 14. století. První kavárny vznikly v poutním místě Mekka a právě odtud také pochází její jméno – v arabském originálu „kahve“, což znamená, „omamný nápoj“. Od té doby se káva právě díky poutníkům, kteří do Mekky přicházeli, rozšířila do celého světa.
V roce 1873 poznal Joseph Eilles, že pokud člověk chce vytvořit mimořádnou kávu, mají právě nejvyšší nároky na jakost a maximální pečlivost při zpracování nezastupitelnou roli. Díky jeho vysokým nárokům vznikla káva EILLES KAFFEE, která má již více než 140letou tradici.
Eilles Gourmet Café je výjimečná kávová směs, která je pěstována ve vysokohorských oblastech. Právě to jí dává její nezaměnitelnou chuť, která uspokojí i náročné konzumenty, kteří v chuti kávy hledají především plné aroma. Tato káva je experty ceněna především pro své „plné tělo“ a neopakovatelnou aromatickou chuť. Jedním z nejznámějších milovníků Eilles Gourmet Café byl bavorský král Ludwig II., který povýšil Eilles Gourmet Café na upřednostňovanou dvorní kávu.
Firma J.J.Darboven, která je producentem této skvělé kávy, má sama o sobě pověst dlouholetého tradičního rodinného podniku, který vznikl v hamburském Starém Městě v roce 1866 díky institutu zakladatele Johanna Joachima Darbovena. Nyní je firma pod vedením Alberta Darbovena již čtvrtou generací v rodinných rukou.
Společenská a sociální odpovědnost je jedním z mnoha pozitivních znaků, kterými se tato firma může prezentovat.
Pro J.J.Darboven je káva symbolem radosti ze života. A každý, kdo si chce kávu skutečně vychutnat, myslí také na kvalitu života lidí, kteří kávu produkují. Společně s OLAM založila J.J.Darboven ve 150. roce své historie dlouhodobý propagační projekt pro 250 pěstitelů kávy v Hondurasu. Tento projekt se nazývá H.E.L.P. a jeho smyslem je podporou svépomoci dosáhnout zlepšení výrobních i životních podmínek farmářů.
V sortimentu tradiční rodinné firmy J.J.Darboven jsou zastoupeny i gastronomické značky, se kterými se můžete setkat v dobrých restauracích a kavárnách. Samozřejmostí jsou i spravedlivě obchodované produkty jako je např. Café Intención, která je opatřena certifikovanou pečetí BIO a FairTrade.
www.darboven.cz
www.kavaeilles.cz
Káva, lahodný nápoj, který si získal oblibu celého světa
-
Napravte se po prohýřené noci aneb jak zatočit s kocovinou
Kristýna Solničková||#, Kulinářské tipy, inspirace, recepty, tipy
Oslavy bývají bujaré, ovšem jejich následky už tak veselé nejsou. Kocovina umí potrápit, existují ale způsoby, jak se dostat...
-
3 skvělá smoothie, jež vám pomohou zhubnout
Lucie Janotová||#, Kulinářské tipy, hubnutí, recepty, tipy
Smoothies jsou hit! Mixované ovoce a zelenina přímo vybízejí jako perfektní snídaně nebo svačina, když chcete zhubnout. Je tomu tak...
-
Prostřeno s láskou: uvařte na Valentýna perfektní večeři pro dva
Lucie Janotová||#, Kulinářské tipy, láska, recepty, tipy
Ať už Valentýna slavíte nebo vás svátek zamilovaných nechává chladnými, na romantické recepty je vždycky nálada. Co si uvařit...
-
Denisa Kolaříková: Žena sommeliérka není tabu
Redakce Ženy s.r.o.||#, Kulinářské tipy, kultura, tipy
Umí poznat dobré víno a na soutěžích směle konkuruje mužům. Sommelierka Denisa Kolářová se drží hesla, že základem je...
-
Chystáte se nejen s dětmi na výlet, na hřiště nebo na kolo? Nezapomeňte si vzít svačinku od MMMASO!
Lucie Janotová||Kulinářské tipy
Těšíte se, že s dětmi vyrazíte na výlet, na hřiště, na kolo nebo s přáteli do fitka? Všude tam...
-
Vánoční pečení s dětmi: připravte originální cukroví
Lucie Janotová||#, Kulinářské tipy, děti, recepty, vánoce
Co si letos upéct s dětmi? Máme pro vás pár tipů na originální vánoční cukroví, které budou vaše nejmenší...
-
Užijte si Den díkůvzdání s přáteli a netradičně připraveným krocanem
Redakce Ženy s.r.o.||Kulinářské tipy, inspirace, recepty, zajímavosti
Nenechte si zkazit náladu počasím, využijte tento čas k večeři s přáteli. Den díkůvzdání můžete proměnit v nezapomenutelný zážitek.
-
Objevte dávno zapomenuté chutě potravin jako jsou jáhly, pohanka nebo špalda
KristinaGrey||Kulinářské tipy
Pohanka, špalda nebo červená pšenice. Nic vám to neříká? Naši předci je konzumovali pravidelně a dobře znali jejich benefity....