Tento web využívá cookies. Jeho používáním s tím vyjadřujete souhlas. Více informací

avatar
Lucie Janotová
Vloženo 7. 8. 2021
Líbí se mi

Hit na gril: vyzkoušejte Portobello Burger

avatar
Lucie Janotová
Vloženo 7. 8. 2021
Líbí se mi
Hit na gril: vyzkoušejte Portobello Burger

Hit na gril: vyzkoušejte Portobello Burger

Portobello burger je stále v kurzu! Připravit si ho můžete hned v několika verzích. Pro vegetariány pouze s grilovaným kloboučkem portobello žampionu. V bezlepkové verzi, pro milovníky low carb nebo paleo stravy s portobello žampiony místo housky. A právě tuto variantu jsme zvolili my. Ochutnat ji však doporučujeme naprosto každému. Skvěle šťavnaté a chutné portobello v kombinaci s plackou z mletého hovězího masa je totiž úžasné.

S přípravou nám pomohl chytrý gril se sondou Sage BGR840. Gril je z naprosté většiny vyrobený z prvotřídní nerezové oceli, která umožňuje snadnou údržbu. Ovládá se pomocí dvojice otočných přepínačů, tlačítek a přehledného podsvíceného LCD displeje, který informuje o všech důležitých parametrech. Gril pracuje s příkonem 2 400 W. Grilovací desky o rozměrech 34 × 26 cm umožňují připravovat i více porcí masa nebo právě kombinaci masa a portobello žampionů najednou. Specialitou tohoto modelu je integrovaná teplotní sonda, kterou můžete využít k docílení perfektně propečené placky z hovězího masa. Po zabodnutí do připravované placky bude gril monitorovat její teplotu a míru propečení, takže připraví maso přesně podle vašich představ.

Recept na Portobello Burger

Ingredience:

Burger

  • 8 velkých portobello žampionů
  • cca 400 g mletého hovězího (4 ks)
  • sůl
  • pepř
  • 2 ks velkých rajčat
  • vanička mix zeleninového salátu
  • 1 velká červená cibule
  • 2 lžíce sezamových semínek 

Dip

  • 150 g zakysané smetany
  • hrst nasekané pažitky
  • sůl

Postup:

  • Nejprve si připravte dip a veškerou zeleninu na burger.
  • Zakysanou smetanu smíchejte s nasekanou pažitkou a špetkou soli. Důkladně promíchejte a dejte odležet do lednice.
  • Rajčata a červenou cibuli si očistěte a nakrájejte na tenká kolečka.
  • Rozehřejte si kontaktní gril SAGE THE SMART GRILL™ na 200 °C. Teplotu nastavíte kruhovým ovladačem PLATE TEMP.
  • Výšku plotýnek nastavte na LOCK a čekejte, než zazní zvukový signál a na displeji přestane blikat vámi zvolená teplota.
  • Mezitím, co se gril rozehřívá, si připravte žampiony a maso. Žampiony zbavte nožiček a osolte je z obou stran. Maso si rozdělte na čtyři díly a vytvarujte si placky. Osolte a opepřete je z každé strany.
  • Jakmile je gril rozehřátý, vložte připravené maso a žampiony. Aby bylo vše co nejvíce propečené, nechte nastavenou výšku plotýnky na stupni OPEN.
  • Burgery grilujte přibližně –tři až čtyři minuty z každé strany. Až bude maso hotové, dejte jej odpočívat a žampiony grilujte ještě další dvě minuty.
  • V momentě, kdy jsou žampiony opečené, můžete začít s kompletací burgeru.
  • Na vnitřní stranu klobouku žampionu dejte menší hrst zeleného salátu, poté pár koleček rajčete, na maso zhruba jednu velkou lžíci připraveného dipu, znovu salát, kolečka červené cibule a klobouk žampionu.
  • Na závěr vrchní část žampionu posypte sezamovými semínky a celý burger zpevněte párátkem.

Foto: archiv

Místo, kde můžeš psát a diskutovat

Pro možnost vložit komentář musíte být přihlášena.
Kahomar
Kahomar 9. 8. 2021

tak asi bych to snědla, ale "patlat" by se mi s tím doma nechtělo

Odpovědět
hudlenka
hudlenka 8. 8. 2021

pěkný, dneska jsme měli k obědu v Mělníku burger s kuřízkem, byla to dobrota

Odpovědět
potkanek
potkanek 7. 8. 2021

vypadá to dobře

Odpovědět

ŽENY s.r.o. v číslech

3 887
testovaných produktů
100 232
registrovaných inspirativních žen
210 746
vložených hodnocení

Chci odebírat novinky na svůj email.