Tento web využívá cookies. Jeho používáním s tím vyjadřujete souhlas. Více informací

Redakce ŽENY s.r.o
Redakce ŽENY s.r.o
Vloženo 11. 3. 2021
Líbí se mi

Pozor! Toto jsou potraviny, které přispívají ke tvorbě nepříjemných zánětů

Redakce ŽENY s.r.o
Redakce ŽENY s.r.o
Vloženo 11. 3. 2021
Líbí se mi
Pozor! Toto jsou potraviny, které přispívají ke tvorbě nepříjemných zánětů

Pozor! Toto jsou potraviny, které přispívají ke tvorbě nepříjemných zánětů

Nikdy nepohrdnete párkem, klobásou nebo velkým pytlíkem bonbónů? Asi byste měli vědět, že tím rozvoji zánětů poskytujete naprosto ideální podmínky. A proč se mít na pozoru i před umělými sladidly?

Dobrý sluha, ale zlý pán? Tak nějak by se dal charakterizovat zánět, který je sice léčebným mechanismem těla, nicméně když přetrvává příliš dlouho, může spíše uškodit. Zvyšuje totiž pravděpodobnost cukrovky, obezity, infekcí, kardiovaskulárních chorob, rakoviny a depresí. Tedy alespoň takhle to uvádí odborníci s tím, že pacienta mnohdy trápí i bolesti kloubů. Věřili byste tomu, že zánětům jdete naproti konzumací určitých potravin? Jmenovitě jde o tyhle!

Zpracované maso jako nepřítel zdraví

Slanina, šunka nebo párky. Pokud pro ně do uzenin chodíte často, nemáme pro vás zrovna příznivé zprávy. Jmenované produkty masného průmyslu obsahují vysoký podíl tuku, cholesterolu a sodíku. Že vám to zase tolik ublížit nemůže? Optimismus není na místě. Vezmeme-li to komplexně, uvedené složky urychlují biologický proces stárnutí, přičemž nahrávají výše zmíněné komplikaci, stejně jako zadržování tekutin, akné i celulitidě. Ještě pořád trváte na tom, že si k večeři dáte tu klobásu?

Sladkosti napěchované cukrem

To, že v současné době moderní populace nadměrně sladí, je všeobecně známý fakt. Ani vy si den bez dortíku, sušenek a bonbonů neumíte, nebo spíše nechcete, představit? Pak je na místě připomenout, že v sázce není jen kondice vaše chrupu. Přílišná spotřeba rafinovaného cukru poskytuje příhodné podmínky pro bakteriální nepoměr v útrobách, což zánětům pěkně hraje do karet. O tom, že z těchto laskomin koukají i kila navíc, raději ani nemluvit…

Cokoli s umělými sladidly

Kdekdo sází na to, že když má výše jmenované „bílé zlo“ tak špatnou pověst, jsou potraviny s umělými sladidly dobrou volbou. Jenže opak je pravdou, neboť v jejich souvislosti se hovoří o vyšší pravděpodobnosti zánětlivých reakcí. Na popularitě jim nepřidává ani skutečnost, že dle názoru některých expertů mají až nebezpečně blízko k metabolickému syndromu, migréně i ledvinovým obtížím.

Foto: Shutterstock

Autorka: Karolína Dostálová

Místo, kde můžeš psát a diskutovat

Pro možnost vložit komentář musíte být přihlášena.
Majina
Majina 19. 3. 2021

Zaujímavé a poučné riadky.

Odpovědět
smolda3
smolda3 15. 3. 2021

Odpovědět
Eveta72
Eveta72 13. 3. 2021

Velice poučný a zajímavý článek

Odpovědět
Lexie
Lexie 12. 3. 2021

Ako sa vzdať sladkého? Závidím tomu kto nemá rád sladké. Ale čokoláda je pôžitok

Odpovědět
hudlenka
hudlenka 12. 3. 2021

párky si domů koupíme tak 2 x do roka, nijak nám nechutnají, klobásy asi 3 x a bonbony vůbec nekupujeme

Odpovědět

ŽENY s.r.o. v číslech

3 887
testovaných produktů
99 304
registrovaných inspirativních žen
210 746
vložených hodnocení

Chci odebírat novinky na svůj email.