Dáváme ženám prostor, příležitosti a práci. Již 5 let!
O vitamínu B17 se mluví jen tiše. Přitom jeho účinky mohou přinést velkou naději pro nemocné rakovinou
vložila 13.7.2018

O vitamínu B17 se mluví jen tiše. Přitom jeho účinky mohou přinést velkou naději pro nemocné rakovinou

Když se řekne „záchrana života“, každý zůstává okamžitě v postřehu. Je to proto, že nám na životě velmi záleží. 

O tom ví svoje i vitamíny skupiny B. Nejen, že pomáhají proti stárnutí, čistí tělo od nečistot a jsou to antioxidanty, ale mají také vliv na pokožku, vlasy, nehty, regenerují tělo, zlepšují metabolismus, paměť, jsou výborné na nervy, střeva, působí proti stresu a depresi, dokážou vyvolat chuť k jídlu, dodávají nemocnému energii, pomáhají zlepšit náladu, podílejí se na zlepšení krvetvorby, dokáží bojovat s rakovinou, slouží jako prevence proti srdečním onemocněním, zmírňují alergie, léčí kožní potíže.

Vitamíny B potřebujeme pro život

Naše tělo nedokáže vytvářet zásoby vitamínů, které jsou rozpustné ve vodě. Pokud zůstane v těle něco navíc, vyplaví se vše močí. Proto je důležité tyto vitamíny doplňovat.

Většinu Béček lze doplnit: z masa, ryb, plodů moře, vnitřností (játra, ledvinky), pivovarských kvasnic, celozrného pečiva, luštěnin, vajíček, ořechů, brambor, mléka, zelené listové zeleniny, jogurtu, obilovin, ovoce, kořenové zeleniny.

Do skupiny B patří: B1 (thiamin), B2 (riboflavin, B3 (niacin), B4 (adenin) , B5 (kyselina pantotenová) , B6 (pyridoxin), B7 (biotin) , B9 (kyselina listová) , B10 (kyselina para-aminobezoová), B11 (cholin), B12 (kobalamin), B13 (kyselina lípoová) a B17 (Amygdalin, Leatrile)


Poslední z vitamínů řady B má číslo 17

Amygdalin, Laetrile

Vyskytuje se: v hořkých mandlích, ořechách, jádrech peckovitých plodů, jako jsou meruňky, jablka, broskve, švestky, třešně, hrušky. Dále v semenech, hlavně v sezamu, lnu a obilí. Je v lesním ovoci (borůvky, maliny, bez, jahody, brusinky). Také ho najdeme v akácii, vojtěšce, ječmenu, bambusových výhoncích atd.

Už jako dítě si vzpomínám na sušení pecek z meruněk a požívání jejich jader, protože jsou zdravé. Pecky z jablek jsem nikdy nejedla a jádřinec vyhazovala, ale jak sleduji poznatky z výzkumu, tak právě pecky z peckovitých plodů mají velký vliv na prevenci proti rakovině a nejen prevenci, dokážou účinně s nemocnými buňkami bojovat.

Co všechno se o B17 ví?

Že se nic se nesmí přehánět, ani s peckami a vitamínem B17. Při překročení dávek a denního limitu se můžou dostavit příznaky otravy. I když u nemocných je doporučována vyšší dávka pro účinnější léčbu. Nejlepší je jíst jídlo v čerstvém stavu, jelikož tepelná úprava vitamíny ničí. Což u tohoto vitamínu jde, protože se ovoce a semena vařit nemusí. Jen potřebujete pevnější chrup pro důkladné kousání.

O tento vitamín se zajímají všichni, které trápí rakovina

Jak se říká, každá naděje nebo rada je dobrá a tady opravdu stojí za pozornost možnost metabolické léčby bez toxinů. Určitě je pro mnohé zvláštní, že s rakovinou v našem těle bojuje kyanid, který se z B17 uvolňuje. Avšak dle podrobných výzkumů se přišlo na to, že rakovina v těle dokáže sice uvolnit z B12 - HCN (hydrogen kyanid), který pak s rakovinnými buňkami dokáže bojovat, ale bez rakoviny se tento HCN není schopen sám do těla uvolnit. Potřebuje k tomu enzym beta-glucosidas a ten se vyskytuje pouze v buňkách nakažených rakovinou. Za zmínku stojí i skutečnost, že kyanid radical se objevuje také ve vitamínu B12, který je v jahodách, borůvkách. Náš enzym v buňkách (Rhodanese) nedovolí vitamínu B17 uvolnit kyanid a působí spíše jako výživa pro buňky a dává tělu energii. Po zničení nemocné buňky se mění na látku, která pomáhá regulovat bolest.

To vše nás přivádí k zamýšlení, proč se o tomto vitamínu tak málo mluví a nebere se ohled na spoustu podložených studií a skutečné příběhy lidí, kterým B17 pomohl. Kdoví. Pouštět se do diskuzí a dohadů, proč se přírodní věci méně propagují, než uměle vytvořené léčiva, je nekonečný kolotoč a něco jako boj proti duchům, jelikož za vším hledej peníze.

Říká se, že rakovinu máme v genech všichni a stačí oslabená imunita nebo stresový spouštěč pro její bujení. Mnohdy putuje z generace na generaci a umírá díky tomu zbytečně spousta lidí. Zatím se nenašel lék, používá se chemoterapie, kterou lidský organizmus špatně snáší a tělo je po takové léčbě velmi oslabené. Přitom jsou i jiné možnosti. Například dokumenty staré tisíce let mluví o používání vody z mandlí (v Egyptě a Číně), která se používala na účinnou léčbu proti rakovině kůže. Což je hodně zajímavé.

Prevence?

Pro příjem B17 se doporučuje jíst celé ovoce nebo jádra (cca 3 jablka denně). Nesmí se jíst více jak 30 jadérek denně. Mohou se dostavit i nežádoucí účinky, hlavně při překročení dávek (nevolnost, zažívací potíže). Vždy je lepší přírodní forma než tabletky. Pokud nemáte rádi hořkou chuť mandlí nebo se rozhodnete pro tablety kvůli zubům, tak podle Dr. Krebse je denní dávka vitamínu B17 - 100 mg (což je cca 7 meruňkových jader). U nemocných je dávka vyšší než u zdravých lidí, vždy je nutno projednat limit před užíváním s ošetřujícím lékařem.

Na závěr použiji pravdivá slova řeckého lékaře Hippokratése, který řekl:

"Koho neuzdraví léky, toho uzdraví příroda." 

(zdroje obsahu – Wikipedie, zahraniční zdroje, knížky, články a rozhovory s Dr. Krebsem, zdroj obrázků - pixabay.com, unsplash)

 

Nahlásit obsah

Co je s obsahem v nepořádku?

Sdílet obsah

Vyberte ze svých kontaktů

Čtěte také
Místo, kde můžeš psát a diskutovat (10)
Pro možnost vložit komentář musíte být přihlášena.
11.7.2018
Pecky bych nedala, ale olej z meruňkových jader ano. Téma je to zajímavé. K němu mne zaujalo např. toto: https://www.youtube.com/watch?v=PIBZs_IlxgY
12.7.2018
Děkuji!
11.7.2018
užitočný článok ;) !
11.7.2018
Děkuji!
11.7.2018
I když nejsem chemik a ani lékař, toto téma mě hodně zajímá a věřím v sílu přírody. Myslím si, že mít naději a možnost udělat něco pro záchranu svého života je důležitější, než neudělat nic. Mnohdy chemoterapie a jiné podpůrné léčby nepomáhají a tělo velmi vysilují, tak proč nehledat i jiné cesty. Každý má právo volby a jakýkoli nový poznatek nás posouvá o kus dál. Život máme přeci jen jeden, stojí za to o něj bojovat. Tak proč mlčet o něčem, co může pomoct? Naděje umírá jako poslední. A hlavně tento vitamín najdeme nejen v mandlích, jablkách a meruňkách a ostatních peckovitých plodech, ale také v sezamu, lnu, obilí, lesním ovoci, bezu, brusinkách, akácii, vojtěšce, ječmenu, bambusových výhoncích atd., což je vše přírodní.
11.7.2018
Pěkný článek.
11.7.2018
Děkuji
Místo, kde můžeš psát a diskutovat (10)
Pro možnost vložit komentář musíte být přihlášena.
11.7.2018
Pecky bych nedala, ale olej z meruňkových jader ano. Téma je to zajímavé. K němu mne zaujalo např. toto: https://www.youtube.com/watch?v=PIBZs_IlxgY
12.7.2018
Děkuji!
11.7.2018
užitočný článok ;) !
11.7.2018
Děkuji!
11.7.2018
I když nejsem chemik a ani lékař, toto téma mě hodně zajímá a věřím v sílu přírody. Myslím si, že mít naději a možnost udělat něco pro záchranu svého života je důležitější, než neudělat nic. Mnohdy chemoterapie a jiné podpůrné léčby nepomáhají a tělo velmi vysilují, tak proč nehledat i jiné cesty. Každý má právo volby a jakýkoli nový poznatek nás posouvá o kus dál. Život máme přeci jen jeden, stojí za to o něj bojovat. Tak proč mlčet o něčem, co může pomoct? Naděje umírá jako poslední. A hlavně tento vitamín najdeme nejen v mandlích, jablkách a meruňkách a ostatních peckovitých plodech, ale také v sezamu, lnu, obilí, lesním ovoci, bezu, brusinkách, akácii, vojtěšce, ječmenu, bambusových výhoncích atd., což je vše přírodní.
11.7.2018
Pěkný článek.
11.7.2018
Děkuji