avatar
Kristina|ŽENA s.r.o.
vloženo 19. 1. 2018
Líbí se mi

Chce to balanc. Lidské tělo je schopno díky správné volbě přirozených potravin docílit vyvážené látkové výměny

avatar
Kristina|ŽENA s.r.o.
vloženo 19. 1. 2018
Líbí se mi
Chce to balanc. Lidské tělo je schopno díky správné volbě přirozených potravin docílit vyvážené látkové výměny

Chce to balanc. Lidské tělo je schopno díky správné volbě přirozených potravin docílit vyvážené látkové výměny

Pokud stále hledáte účinnou dietu bez trápení a hladu, zřejmě jste ještě neslyšely o Metabolic Balance. Metodě, která je celosvětově uznávaná a lékařsky potvrzená. Jedná se o rozbor krve, který přesně určí, jaké potraviny jsou pro váš metabolismus vhodné a které ho naopak brzdí a přidělávájí mu práci. Nejde ale jen o spalování tuků ve správném tempu, jde o nastavení rovnováhy celého organismu.

Metabolic balance je individuální stravovací program určený k úpravě metabolismu, redukci hmotnosti a potlačení metabolického syndromu. Byl vypracován, na základě syntézy dlouholetých praktických zkušeností, moderních výživových lékařských poznatků, metabolické a z části i ajurvédské typologie.

Zakladatelé myšlenky byli lékař MUDr. Wolf Funfack (†2013), který se více než 20 let zabýval problematikou vlivu stravování na lidský organismus a jeho funkce (původní specializace nadváha u dětí), a jeho kolegyně Ing. Silvií Bürkle, jež po dlouhá léta pracovala ve výzkumu technologie potravinářského průmyslu.

Metoda je certifikovaná známkou ISO9001 německým a švýcarským nezávislým institutem pro kontrolu kvality a v Německu uznávána, a z části i hrazena, některými německými zdravotními pojišťovnami.

Na jaké bázi program funguje?

Individuální jídelní plány se sestavují na základě obsáhlého laboratorního rozboru krve, obezitologických měření a dalších parametrů (zdravotní problémy, léky, alergie, atd.). Každý klient má jiný plán, přizpůsobený jeho krevním hodnotám a potřebám.

Není potřeba složitě počítat kalorie, složení jídelníčku zaručuje vyvážený podíl živin. Klient má jasný návod a zároveň možnost volby potravin dle možností a chuti.

Celý program se skládá ze čtyř fází:

    1. Přípravné
    2. Přísné
    3. Přechodové
    4. Udržovací

Díky individuálnímu výběru potravin s nízkým glykemickým indexem (glykemickou zátěží) dochází k přirozené a vyvážené produkci inzulínu, což má za následek potlačení inzulínové rezistence, vyváženou hormonální produkci a harmonizaci všech procesů látkové výměny. Metabolismus se dostává do rovnováhy, odstraňují se metabolické odchylky. Automaticky pak dochází k regulaci hmotnosti, bez výrazného pocitu hladu a nežádoucího jojo efektu.

Po podrobném předání osobního jídelního plánu se klienti po dobu následujících několika týdnů, případně měsíců, scházejí v pravidelných intervalech se svým poradcem.

Co ne/budete součástí jídelníčku?

  • Nejdůležitější částí jídelníčku je díky svému vysokému obsahu vláknin a živin zelenina, která navíc působí pozitivně proti překyselení organismu a při detoxikaci, ke které změnou jídelníčku a následnou úpravou metabolismu dochází.

  • Důležitou roli hrají kvalitní bílkoviny s výhodnou kombinací esenciálních aminokyselin (s vysokou biologickou hodnotou). V plánech najdeme libové maso, drůbež, ryby, vejce, mléčné produkty s přirozeným obsahem tuku z kravského i kozího mléka, tofu a sojové produkty, luštěniny, semínka, klíčky a výhonky. Plány se vystavují i pro vegetariány. 

  • Přednost je dávána omega-3 nenasyceným mastným kyselinám, které jsou pro nás nezbytné a naše tělo je nedokáže samo vyrobit. Tyto jsou obsaženy především v kvalitních rostlinných olejích a v rybách. Současně se drasticky snižuje konzumace nezdravých nasycených a transmastných kyselin obsažených například ve ztužených tucích a všech polotovarech.

  • Ze sacharidů jsou voleny ty, které působí příznivě na hladinu cukru v krvi a tím i na produkci inzulínu v těle. Inzulín je pro organismus sice životně důležitý, ale příliš vysoká hladina inzulínu podporuje ukládání tuku, negativně působí na produkci dalších hormonů.

  • V plánech se zásadně nevyskytují takzvané primární alergeny – produkty obsahující gluteny (bílá mouka) a v případě alergiků i produkty z kravského mléka (ty jsou nahrazeny mlékem kozím, ovčím nebo sojovými produkty). 

  • Dále zde nenalezneme těstoviny a pečivo z bílé mouky – ty jsou do jídelníčku s mírou zařazeny zase až později. Jako příloha je povolen pouze žitný knäckebrot a celozrnný chléb ze 100% žitné mouky

Trápí vás nespavost nebo deprese? 

Když klient uvede, že trpí depresemi nebo se na ně již dokonce i léčí, nebo má potíže s usínáním, mohu mu jako výživový poradce pomoci zlepšit jeho stav i cíleným výběrem potravin, které budou obsahovat více esenciální aminokyseliny tryptofanu, ze které si tělo vyrábí i melatonin (spánkový hormon) i serotonin (antidepresivně působící neutrotransmiter v mozku).

Obdobným způsobem může software Metabolic Balance ovlivňovat i mnohá další onemocnění a stavy. 

 

Místo, kde můžeš psát a diskutovat

Pro možnost vložit komentář musíte být přihlášena.
avatar
Klára Hrbáčová 31. 1. 2018

No, hodně štěstí. Asi bych se taky měla pustit do n ěčeho takového :-

odpovědět
avatar
many 26. 1. 2018

odpovědět
avatar
TerezaZlin 21. 1. 2018

Zní to dobře. Jím low carb stravu a cítím se dobře, něco to do sebe má

odpovědět
avatar
Clairest 20. 1. 2018

Zajímavé

odpovědět
avatar
Jana7 20. 1. 2018

přeji úspěch

odpovědět

ŽENY s.r.o. v číslech

1
žena na začátku (naše Eva)
3.
rok startujeme v novém
9
regionálních Pracoven ŽENY s.r.o.
68 466
registrovaných inspirativních žen
2 889
testovaných produktů
108 807
vložených hodnocení

Chci odebírat novinky na svůj email.