Tento web využívá cookies. Jeho používáním s tím vyjadřujete souhlas. Více informací

Redakce ŽENY s.r.o
Redakce ŽENY s.r.o
Vloženo 31. 1. 2021
Líbí se mi

Konec akné, ekzému i vrásek. Jaké jsou největší výhody baobabového oleje?

Redakce ŽENY s.r.o
Redakce ŽENY s.r.o
Vloženo 31. 1. 2021
Líbí se mi
Konec akné, ekzému i vrásek. Jaké jsou největší výhody baobabového oleje?

Konec akné, ekzému i vrásek. Jaké jsou největší výhody baobabového oleje?

Možná jste ještě neslyšeli o baobabovém oleji, i když je součástí vašich kosmetických a pečujících produktů. Jak vlastně působí? Jisté si před ním nejsou pupínky, jizvy ani ekzémy!

Baobabový olej se extrahuje ze semen ovoce baobabu. Strom je původem z afrického kontinentu a jeho vědecké jméno zní Adansonia digitata. Semena ovoce se suší na horkém slunci, pak se za studena lisují tak, aby se extrahoval olej, jenž se skládá z mastných kyselin. Nejdůležitější z nich jsou kyseliny palmitová, olejová a linolová. Olej je také dobrým zdrojem bílkovin a tuků. Obsahuje však i některé důležité aminokyseliny. Jak prospívá pokožce?

Léčí akné

Unikátní směs olejových a linolových kyselin v oleji stahuje kožní póry. Mastné kyseliny také vyrovnávají tvorbu mazu. Kyselina linoleová v baobabovém zázraku zároveň inhibuje zánět spojený s akné a těšit se můžete i na prevenci proti černým tečkám.

Pomáhá při hojení jizev

Bylo zjištěno, že tento zvláštní rostlinný olej bohatý na kyselinu olejovou a linoleovou zlepšuje vzhled jizev a strií. Vědecké práce dokázaly, že v neposlední řadě urychluje proces hojení ran a má prozánětlivé vlastnosti.

Hydratuje pokožku

Je známo, že již zmíněná kyselina olejová proniká hluboko do pokožky. Také zabraňuje odpařování vlhkosti. Tímto způsobem zlepšuje hydrataci pleti.

Léčba ekzémů a psoriázy

Výzkum uvádí, že kyselina linoleová vykazuje slibné léčení kožních poruch, jako je psoriáza a atopická dermatitida. Také chrání bariéru vnější vrstvy kůže a podporuje hojení ran. Baobabový olej se tak doporučuje při všemožných zánětech.

Může zpomalit stárnutí

Vyšší příjem kyseliny linolové je spojen s nižší pravděpodobností atrofie kůže. Pokud je její účinek podpořen sníženým příjmem tuků a sacharidů, výsledkem je pomalejší stárnutí kůže. Suma sumárum, baobabový olej má velký potenciál jako omlazující prostředek. Je však lepší kupovat ten nerafinovaný a 100% čistý olej extrahovaný studeným lisováním. Ten totiž funguje nejlépe. Pozor si však dejte u citlivé pokožky. Olej vždy nejprve vyzkoušejte třeba na zápěstí a vypozorujte případnou alergickou reakci.

Foto: Shutterstock

Místo, kde můžeš psát a diskutovat

Pro možnost vložit komentář musíte být přihlášena.
4vladku
4vladku 4. 2. 2021

zajímavé

Odpovědět
sipeji
sipeji 1. 2. 2021

Skvělé - určitě ho vyzkouším.

Odpovědět
Kahomar
Kahomar 31. 1. 2021

Odpovědět

ŽENY s.r.o. v číslech

3 887
testovaných produktů
99 174
registrovaných inspirativních žen
210 746
vložených hodnocení

Chci odebírat novinky na svůj email.