Tento web využívá cookies. Jeho používáním s tím vyjadřujete souhlas. Více informací

Redakce ŽENY s.r.o
Redakce ŽENY s.r.o
Vloženo 8. 7. 2020
Líbí se mi

Fazole mungo vám pomohou s cholesterolem i se svaly

Redakce ŽENY s.r.o
Redakce ŽENY s.r.o
Vloženo 8. 7. 2020
Líbí se mi
Fazole mungo vám pomohou s cholesterolem i se svaly

Fazole mungo vám pomohou s cholesterolem i se svaly

Nijak se nebráníte novým chutím i gastronomickým zkušenostem? Pak vám doporučujeme ochutnat „indické klíčky“. To byste možná nevěřili, jak blahodárně zapůsobí na vaši celkovou kondici!

Fazole mungo jsou semena jednoleté rostliny vigny zlaté, která pochází z Indie. Mají tmavě zelenou barvu, přičemž svou chutí i vzhledem trochu připomínají hrášek. Jejich využití je hodně pestré, neboť se konzumují syrové, vařené i naklíčené, což je dle názoru odborníků ta nejvýživnější varianta. Tento vychvalovaný zázrak ale nepřekvapuje jen svou všestranností, protože z jeho konzumace plynou také báječné zdravotní výhody. Nadchnou i vás?

Podpora při budování svalů i tlak v normě

Uvedený poklad zajímavého vzhledu platí za skutečně bohatý zdroj bílkovin. O těch se nejčastěji mluví v souvislosti s hubnutím, jelikož zachovávají dosavadní svalovou hmotu i při omezeném energetickém příjmu. Zároveň oddalují pocit hladu, značně zasahují do tvorby svalů a udržují zdravé tkáně. Závěry četných vědeckých studií se shodují v tom, že strava bohatá na proteiny také pomáhá regulovat krevní tlak, zpevňuje kosti a zlepšuje imunitní reakce organismu.

Regulace cholesterolu, co přijde vhod

Rozsáhlý americký výzkum zveřejněný v odborném časopise Journal of Agricultural and Food Chemistry prokázal, že nutričně vyvážené složení mungo fazolí, v nichž není nouze o širokou škálu antioxidantů, významně přispívá k regulaci škodlivého cholesterolu. Právě proto je tato potravina vnímána jako spolehlivá prevence kardiovaskulárních onemocnění.

Ochrana před rakovinou i záruka ostrého zraku

Už se vám na jmenované klíčky sbíhají sliny? To je jen dobře. Závěry americké studie publikované v magazínu Journal of Nutritional Biochemistry sdělují, že díky přítomnost jistých sloučenin likvidují agresivní rakovinové buňky a předchází růstu nádorů. Důvodů, proč je do své kuchyně pozvat častěji, je ovšem víc. Odborníci se domnívají, že zlepšují trávení, svědčí zraku a omezují pravděpodobnost diabetu, zatímco detoxikují organismus.

Foto: Shutterstock

Autorka: Karolína Dostálová

Místo, kde můžeš psát a diskutovat

Pro možnost vložit komentář musíte být přihlášena.
kosanka
kosanka 20. 9. 2020

fazole moc nemužu

Odpovědět
Ovace
Ovace 10. 7. 2020

Bezva

Odpovědět
hudlenka
hudlenka 9. 7. 2020

prima

Odpovědět
Kahomar
Kahomar 9. 7. 2020

neměli jsme je ještě

Odpovědět
lemur
lemur 9. 7. 2020

Super.

Odpovědět

ŽENY s.r.o. v číslech

3 887
testovaných produktů
93 081
registrovaných inspirativních žen
210 746
vložených hodnocení

Chci odebírat novinky na svůj email.