Tento web využívá cookies. Jeho používáním s tím vyjadřujete souhlas. Více informací

Redakce ŽENY s.r.o
Redakce ŽENY s.r.o
Vloženo 7. 1. 2020
Líbí se mi

Dejte šanci málo známému karanjovému oleji. Hodí se k péči o tělo i vlasy

Redakce ŽENY s.r.o
Redakce ŽENY s.r.o
Vloženo 7. 1. 2020
Líbí se mi
Dejte šanci málo známému karanjovému oleji. Hodí se k péči o tělo i vlasy

Dejte šanci málo známému karanjovému oleji. Hodí se k péči o tělo i vlasy

Myslíte si, že už máte v malíčku všechny oleje prospěšné zdraví nebo kráse? Omyl! Je jich ještě celá škála a na ten karanjový by se rozhodně nemělo zapomínat! Podívejte se s námi na jeho silné stránky, které oceníte nejen během zimy!

Karanjový olej vás zřejmě nebude zajímat, pokud hledáte tuk vhodný na zdravé smažení. Jestliže však chcete poznat vzácný olej přímo z přírody, který se dokonale postará o zdraví a krásu vaší pokožky, pak rozhodně stojí za vaši pozornost! Jedná se totiž o skutečně vzácný olej světle kaštanové barvy, pocházející z plodů indického buku. Každý jeden plod tohoto stromu v sobě skrývá jen dvě semena obsahující olej. Tento fakt mu výrazně přidává na hodnotě a jedinečnosti. A co jeho blahodárné schopnosti?

Přispívá k mladé a zdravé pokožce

Karanjový olej je velký dar přírody. Jeho obrovská hodnota spočívá v přírodním SPF faktoru. Ano, čtete dobře - karanjový olej skutečně dokáže chránit před škodlivými účinky slunečního záření a vůbec k tomu nepotřebuje uměle vytvořené složky. A právě to z něj dělá silného bojovníka proti stárnutí pokožky, ke kterému slunce značně přispívá. Obsahuje důležité flavonoidy a karoteny, jenž byste jinde jen marně (nebo opravdu těžko) hledali. To však není zdaleka všechno!

Na tělo, obličej i vlasy

Vedle ochrany dokáže karanjový olej pleť také ošetřovat, hydratovat, zvláčňovat a uklidňovat. Má zároveň antimikrobiální a protiplísňové účinky. Dokonce výrazně prospívá vlasům. Dodává jim hebkost, výživu a lesk. Bývá součástí kosmetických přípravků, ale zakoupit si jej můžete i jako olej na opalování. Většinou bývá obohacen o jiné vzácné oleje a vitaminy. Další dobrou zprávou je, že se hodí na výrobu domácí kosmetiky, jako jsou krémy, mléka, balzámy, či masážní oleje.

Seženete ho především v bio obchodech nebo ve specializovaných kosmetických prodejnách, zejména však na internetu. Vhodný je pro citlivou a problematickou pleť a dokonce dělá dobře i dětské pokožce. V žádném případě ho však nepoužívejte vnitřně!

Foto: Shutterstock

Místo, kde můžeš psát a diskutovat

Pro možnost vložit komentář musíte být přihlášena.
Kahomar
Kahomar 18. 5. 2020

Odpovědět
Maruš11
Maruš11 29. 3. 2020

Odpovědět
muška
muška 27. 2. 2020

Taky neznám

Odpovědět
potkanek
potkanek 10. 1. 2020

neznám, ani jsem to neslyšela

Odpovědět
beata0063
beata0063 8. 1. 2020

hmm,ešte som o tomto oleji nepočula skúsim niekde pohľadat

Odpovědět

ŽENY s.r.o. v číslech

3 887
testovaných produktů
92 173
registrovaných inspirativních žen
210 746
vložených hodnocení

Chci odebírat novinky na svůj email.