Tento web využívá cookies. Jeho používáním s tím vyjadřujete souhlas. Více informací

Redakce ŽENY s.r.o
Redakce ŽENY s.r.o
Vloženo 25. 2. 2020
Líbí se mi

Dejte šanci fazolím mungo, pomohou s cholesterolem i se svaly

Redakce ŽENY s.r.o
Redakce ŽENY s.r.o
Vloženo 25. 2. 2020
Líbí se mi
Dejte šanci fazolím mungo, pomohou s cholesterolem i se svaly

Dejte šanci fazolím mungo, pomohou s cholesterolem i se svaly

Nijak se nebráníte novým chutím i gastronomickým zkušenostem? Pak vám doporučujeme ochutnat „indické klíčky“. To byste možná nevěřili, jak blahodárně zapůsobí na vaši celkovou kondici!

Fazole mungo jsou semena jednoleté rostliny vigny zlaté, která pochází z Indie. Mají tmavě zelenou barvu, přičemž svou chutí i vzhledem trochu připomínají hrášek. Jejich využití je hodně pestré, neboť se konzumují syrové, vařené i naklíčené, což je dle názoru odborníků ta nejvýživnější varianta. Tento vychvalovaný zázrak ale nepřekvapuje jen svou všestranností, protože z jeho konzumace plynou také báječné zdravotní výhody. Nadchnou i vás?

Podpora při budování svalů i tlak v normě

Uvedený poklad zajímavého vzhledu platí za skutečně bohatý zdroj bílkovin. O těch se nejčastěji mluví v souvislosti s hubnutím, jelikož zachovávají dosavadní svalovou hmotu i při omezeném energetickém příjmu. Zároveň oddalují pocit hladu, značně zasahují do tvorby svalů a udržují zdravé tkáně. Závěry četných vědeckých studií se shodují v tom, že strava bohatá na proteiny také pomáhá regulovat krevní tlak, zpevňuje kosti a zlepšuje imunitní reakce organismu.

Regulace cholesterolu, co přijde vhod

Rozsáhlý americký výzkum zveřejněný v odborném časopise Journal of Agricultural and Food Chemistry prokázal, že nutričně vyvážené složení mungo fazolí, v nichž není nouze o širokou škálu antioxidantů, významně přispívá k regulaci škodlivého cholesterolu. Právě proto je tato potravina vnímána jako spolehlivá prevence kardiovaskulárních onemocnění.

Ochrana před rakovinou i záruka ostrého zraku

Už se vám na jmenované klíčky sbíhají sliny? To je jen dobře. Závěry americké studie publikované v magazínu Journal of Nutritional Biochemistry sdělují, že díky přítomnost jistých sloučenin likvidují agresivní rakovinové buňky a předchází růstu nádorů. Důvodů, proč je do své kuchyně pozvat častěji, je ovšem víc. Odborníci se domnívají, že zlepšují trávení, svědčí zraku a omezují pravděpodobnost diabetu, zatímco detoxikují organismus.

Foto: Shutterstock

Autorka: Karolína Dostálová

Místo, kde můžeš psát a diskutovat

Pro možnost vložit komentář musíte být přihlášena.
Maruš11
Maruš11 28. 3. 2020

super

Odpovědět
evionka
evionka 28. 2. 2020

zajímavý tip

Odpovědět
Hkohoutice
Hkohoutice 28. 2. 2020

zkusim

Odpovědět
dasa009
dasa009 27. 2. 2020

taky je klíčím

Odpovědět
beata0063
beata0063 26. 2. 2020

dobré info--sú chutné

Odpovědět

ŽENY s.r.o. v číslech

3 887
testovaných produktů
88 740
registrovaných inspirativních žen
210 746
vložených hodnocení

Chci odebírat novinky na svůj email.