Žitná placka se zeleninou

Vytisknout recept
Kategorie Chuťovka
Čas přípravy 30 minutes
Čas vaření 1 hour 30 minutes
Uvařila Zdeňka Zajíčková

Ingredience

  • 200 g Žitná colozrnná mouka
  • Voda
  • Tamari
  • 1/2 lžička Himalajská sůl
  • Mletý kmín
  • Kari
  • Mleté lněné semínko
  • Mix zeleniny
  • Máslo nebo ghí
  • 1/2 lžička Kurkuma

Instrukce

  • Žitná mouka získává na popularitě, ale vy možná nevíte, co s ní. Tyhle zeleninové placky podle Zdeňky V. jsou skvělou volbou.
    Z mouky a vody uděláme těsto, přidáme sůl, kari, kmín a semínka, posypeme moukou a necháme tak hodinu v lednici odpočinout, aby těsto nabobtnalo. 
    Mezitím si na pánvi rozehřejeme máslo, přidáme nakrájenou zeleninu, tamari, kurkumu a podusíme. Česnek přidáváme až nakonec. Kdo má rád ostřejší verzi, může přidat chilli nebo tabascco. 😀
    Po cca hodině vypracujeme z těsta malé placky, které upečeme ve vyhřáté troubě při 180 stupňů Celsia cca 20 minut. 
    Po upečení dáme zeleninovou směs na placky a můžeme posypat sýrem. Žitná mouka obsahuje méně lepku než bílá pšeničná mouka a lněné semínko dodá vašemu tělu zdraví prospěšné látky.
     
     
     
     
Tagy:

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account