Fazolkový kuskus

Vytisknout recept
Kategorie Hlavní jídlo
Čas přípravy 40 minutes
Čas vaření 29 minutes
Uvařila IvanaVerner

Ingredience

  • 500 g Kuskus
  • 150 g Fazolky
  • 3 ks Řapíkatý celer
  • 2 ks Mrkev
  • 1 ks Cibule
  • Voda
  • 2 lžíce Slunečnicový olej
  • 1 lžička Kurkuma
  • 1 lžička Mletý koriand
  • dle chuti Sůl

Instrukce

  • Kuskus je druh těstovin, pocházející ze severní Afriky. Je hotový za pár minut, stačí k němu přidat zeleninu a koření a skvělý oběd je na světě!
    Fazole předem na noc namočíme a potom uvaříme, slijeme.
    Na oleji orestujeme nakrájenou cibuli, mrkev, celer, ochutíme a osolíme, trošku podlijeme a necháme chvilku dusit pod pokličkou, až zelenina změkne, ale nerozvaří se....
    Kusku dáme do mísy, přelijeme horkou vodou, osolíme a dochutíme kořením stejně jako zeleninu, potom pěkně vmícháme do kuskusu fazolky i zeleninu.
    Podáváme jako hlavní jído, nebo přílohu k čemukoliv. Výborné s restovanými lilky.
Tagy:

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account