Jak to zařídit, abyste se z dovolené all inclusive nevrátila s nadváhou?

Helena Čechurová radí lidem, jak mít krásnou postavu a zdravé tělo. Na Facebooku založila stránku nazvanou SHe (S Helenou), kde můžete vidět některé zdravé, originální a hlavně rychlé recepty a také lidi, kteří už s Helenou hubli nebo se učili správně sportovat.

Celé jaro jste si odpírala kde co, abyste se na dovolené nestyděla vysvléknout do plavek, a povedlo se: máte tělo, které jste si přála a jedete vstříc vytouženému odpočinku. Žádný stres, jenom slunce, koupání, pohoda a široký výběr jídla naservírovaného až pod nos se pro udržení perfektní postavy může jevit jako obrovská výhoda, mnohdy to ale bývá přesně naopak. Spousta žen si řekne, že za celý rok mají omezování, zákazů, příkazů a doporučení tak akorát a dovolená je přece od toho, aby si ji pořádně užily. Kus pravdy na tom samozřejmě je a dovolená je opravdu moc krátká na to, abyste ji strávila na dietě nebo abyste ze zaplaceného all inclusive neochutnala ani jeden dezert. Na druhou stranu, když se utrhnete ze řetězu příliš, vrátíte se domů přejedená, přeslazená, o několik kilo těžší a s pocitem, že jste naprosto selhala. Jak to udělat, abyste si mohla vychutnat všechno, po čem toužíte a vaše váha k vám byla milosrdná i po návratu z prázdnin?     

* Zařiďte si aktivní dovolenou, kde budete chodit, běhat nebo alespoň několikrát v týdnu sportovat. Pokud takovou nemáte, jděte si každý den brzy ráno nebo na večer, přestože cítíte únavu ze sluníčka, zaběhat po pláži, a to alespoň pět kilometrů. Běh vás krásně probere a ještě budete pálit kalorie. Protože od moře vane příjemný vítr, nebude vám takové vedro.

* Jezte malé porce. Jestliže je strava na dovolené řešená formou švédských stolů, nejsložitější bývá odolat lákání přidat si. Naberte si vše na talíř najednou v porci, na jakou jste obvykle zvyklá. Talíř si přitom rozdělte na tři pomyslné části: bílkoviny (maso, ryby, vejce nebo sýry), zelenina, která by měla zaplnit minimálně půlku talíře a přílohy, které by se měly vejít zhruba na jeho čtvrtinu.

* Jídlo nevynechávejte. Jíst jednou denně je stejný hřích jako se přejídat. Pokud nechcete přibírat, důležité je stravovat se i na dovolené podobně jako během klasického pracovního dne. To je složitější obzvlášť pokud máte polopenzi, tedy v ceně dovolené zahrnutou jen snídani a večeři. Když ale budete jen snídat a potom večeřet, je pravděpodobné, že k večeři po celodenním hladovění spořádáte hory jídla. U snídaně se nepřejídejte, každopádně po ránu se snažte najíst i tam, kde není moc na výběr. Dejte si ale maximálně jeden kousek pečiva, zbytek energie čerpejte z ovoce. Když v nabídce není, kupte si ho, základní druhy jako jablka, meruňky nebo meloun bývají přes léto k dostání všude.

* Vezměte si zásoby. Jestli jedete na dovolenou s polopenzí nebo úplně bez jídla, připravte se už doma. Kupte a vezměte si s sebou ověřené zdravé sušenky (Melasky, ginger sušenky z obchodů se zdravou výživou) nebo proteinové tyčinky (koupíte například v DM Drogerii). Přeci jen nevíte, co na místě bude nebo nebude možné koupit, takže budete mít alespoň malou jistotu, že máte vždy po čem sáhnout a nebudete hladovět.

* Alkohol s mírou. Alkohol k dovolené samozřejmě patří, ale je důležité si uvědomit, že jeden míchaný drink často vydá za víc než celý oběd. Navíc zvyšuje chuť k jídlu, takže je pravděpodobné, že i když jste si druhou půlku pizzy původně chtěla nechat zabalit s sebou, nakonec ji spořádáte celou. Pokud můžete, dejte si raději víno nebo pivo a ke každé sklenici vypijte zároveň sklenici vody. Totéž platí o Cole nebo džusech k snídani. Pokud nemusíte, nepijte je, u džusů maximálně jednu skleničku společně se snídaní.

Helenu Čechurovou najdete na Facebooku pod zkratkou SHe.

Zdroj foto:Pixabay.com

0 Komentářů

Napište komentář

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account