
Kniha Osm chutí Asie od šéfkuchaře jménem Shahaf Shabtay oblíbené pražské restaurace SaSaZu.
Kuchařka nabídne nejenom recepty a postupy asijské kuchyně, ale také příběhy, které se za jednotlivými pokrmy schovávají.
Jídla, která vám spolu se svým týmem v této kuchařce představí, můžete znát z menu SaSaZu, ti zcestovalejší možná i ze zemí jejich původu – z jihovýchodní Asie, Vietnamu, Kambodže, Singapuru.
Recepty jsou přizpůsobeny českým podmínkám a všechny používané suroviny jsou zde k dostání – v knize dokonce najdete i tipy a doporučení, kde si je objednat či kam se pro ně vypravit…
Kniha je členěna do osmi kapitol, z nichž každá je věnována jedné typické asijské surovině:
kokosu
zázvoru
galangalu
citronu
citronové trávě
čaji
sezamu
rýži
banánu
chilli
Tyto ingredience jsou použity v receptech na saláty, polévky či hlavní jídla, ale můžete se těšit i na dezerty, nápoje i další návrhy na jejich využití ( např. kokosový krém na ruce). Každý recept je navíc doplněn fotografií.
Kniha také přináší spoustu informací ze zákulisí výjimečné restaurace, vypravíte se s ní na výlet do Asie či do pražské vietnamské tržnice SAPA a seznámíte se i s těmi, kteří pomohli celý koncept SaSaZu vytvořit.
Místo, kde můžeš psát a diskutovat
parádní kniha
Super Ázijská kuchyňa
tieto ingrediencie mam rada