Ne zavařeniny, ale zavřeniny.
 ANO – Je to napsané správně.
Jsou to ZAVŘENINY protože jsou zavřené do sklenice, nikoliv zavařené. Podle Anastasie můžeme sbírat do sklenic čerstvé plody a pokud je do 15 minut zavřeme, plody si ponechají svoji ochrannou atmosféru a zařídí se ve sklenici tak, aby se nezkazily.                                                                                                                                                                                            Jak se to dělá: je potřeba sklenice vzít s sebou do přírody, sbírat plody rovnou do nich, neporušovat slupku (nekrájet, neloupat, raději ponechat stopky, které jdou s plodem). Plody neomývat, sbírat jenom ty čisté, v čistém prostředí. A hned zavřít… Nezkazí se. Metoda je evidentně vhodná k uchování bobulovin a malých plodů.                                                                                                                        Foto – Jidřich Dvořák

A co to jsou ty zavřeniny?
Jde v podstatě o uchování peckovitého ovoce a bobulí bez jakékoliv konzervace – velmi jednoduchá a rychlá metoda.
 VYZKOUŠÍME?   
 
 
krásný každý den
Váš kouč Marie Kostelecká
 
www.mariekostelecka.cz 
TERAPEUT ENERGETICKÉ PSYCHOLOGIE & EFT
KOUČ ZDRAVÉHO ŽIVOTNÍHO STYLU A ROZVOJE OSOBNOSTI
 
“Inspiruji lidi ke změnám, které vedou k radostnějšímu,
spokojenějšímu a šťastnějšímu životu.”
 
Další články: http://www.zenysro.cz/kostmaruska/blogy
0 Komentářů

Napište komentář

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account