Dáváme ženám příležitosti a práci
Zelené potraviny - zázračný lék z přírody
vložila 10.6.2016

Zelené potraviny - zázračný lék z přírody

Proč lidé trpí na spoustu nemocí a bolestí, ale zvířata krmená zelenou syrovou stravou nebývají téměř nemocná? Je to proto, že jsme se odklonili od přirozené čerstvé stravy a  jíme stravu bohatou na energii, ale chudou na živiny. Báječným řešením, jak nastolit rovnováhu v organismu jsou zelené potraviny.

Proč užívat zelené potraviny?

Zelené potraviny se stávají trendem třetího tisíciletí. Jeho hlavní zásadou je, že naše strava by měla obsahovat velký podíl rostlinné složky v syrovém stavu. Jako prevenci rakoviny vědci například doporučují každodenní konzumaci pěti porcí ekologicky pěstované ovoce či zeleniny. Důležitou součást tohoto trendu představuje i pití tzv. zelených nápojů, které mají na naše zdraví zcela jedinečné účinky.

Dnešní člověk jí a tloustne, ale přesto často umírá na nutriční podvýživu. Jíme velmi málo ekologicky pěstované zeleniny a ovoce. K tomu je velká část naší stravy tepelně a chemicky upravována a většina důležitýchý látek je tak zlikvidována.

Pokud si často „pochutnáváte“ na levné zelenině,zamyslete se, zda byla za tyto peníze i ekologicky pěstována. Zelenina má úžasnou schopnost. Váže na sebe škodliviny a to již při svém pěstování přímo z půdy. Nabízí se tedy další otázka: co máme vlastně jíst a pít? Doplňte svůj stůl o zelené potraviny mladý ječmen a chlorellu pyrenoidosu. Uvidíte, co vaše tělo udělá po doplnění toho, co je mu přirozené, ale doposud mu chybělo.

Vyzkoušejte zelené potraviny mladý ječmen a chlorellu pyrenoidosu na místo drahých chemických zázraků.

Jaké jsou zelené potraviny?

Jsou dokonalé , protože jsou namíchány samotnou přírodou, tak jak to nedokáže žádná laboratoř. Jsou namíchané přesně tak jak potřebujeme a můžeme nejlépe využít. Jedna látka podporuje druhou aby mohla ještě lépe působit, být využita naším organismem.

Představují svým mohutným antioxidačním působením zbraň proti spoustě nemocí s rakovinou v čele.

Jsou jednoduché na přípravu, ideální do dnešní doby. Dnes se lidé (až na výjimky) již nebudou vracet na louky a poctivě žvýkat a vysávat travní mízu.

Jedná se o vysoce komplexní potraviny, což v praxi znamená, že obsahují v ideálním poměru takřka všechny živiny nutné ke správné funkci našeho těla, jsou schopny optimalizovat tělesné funkce a vytvořit tak prostředí pro dlouhý a zdravý život. Můžete jimi nahradit klasické jídlo třeba večeři a tím pádem zdravě hubnout, ale nestrádat.

Jsou schopnými adaptogeny a tudíž jejich účinek na organismus směřuje především k harmonizaci činnosti všech orgánů a systémů a k úpravě jejich funkcí k normálu. Nejsou to klasické léky, proti ničemu nebojují.

Trápí vás některé z těchto problémů, nebo jim chcete prostě předcházet? Vystavujete své tělo určitému životnímu stylu?

Například:

  • Paradentóza
  • Střevní potíže
  • Nadváha
  • Různé záněty
  • Chudokrevnost, anémie
  • Vysoký cholesterol, dna
  • Snížená imunita (virová onemocnění -chřipky, angíny)
  • Bércové vředy
  • Zvýšená funkce štítné žlázy nebo snížená
  • Pálení žáhy
  • Kouření, špatná strava (nedostatek vitamínů aj.)
  • Kožní problémy i chronické
  • Mononukleóza, HIV
  • Limeská borelióza
  • Problémy z přílišného slunění
  • Záněty kloubů, revmatismus, artróza
  • Svalové křeče či úponové bolesti
  • Anorexie či Bulímie
  • Cukrovka II.typu
  • Sportování
  • Workoholismus, přepracování
  • Problémy s potencí
  • Roztroušená skleróza
  • Alzheimerova chobora
  • Rekonvalescence, pooperační stavy
  • Časté pití alkoholu
  • Rakovina
  • Nekvalitní stárnoucí pleť
  • Ateroskleróza
  • Změněná srážlivost krve
  • Stále mírně zvýšená teplota
  • Nespavost
  • Depresivní stavy
  • Chronická únava
  • Gynekologické mykózy, kvasinky

Výživová hodnota zelených potravin

Jsou to vysoce komplexní potraviny, což v praxi znamená, že obsahují v ideálním poměru takřka všechny živiny nutné ke správné funkci našeho těla

  • vitamíny (např. velké množství beta-karotenu s ochrannou funkcí proti škodlivým účinkům slunečního záření)
  • minerály
  • stopové prvky
  • aminokyseliny včetně esenciálních-velké množství lyzinu podporuje léčbu infekcí oparem (herpes simplex)
  • nukleové kyseliny, enzymy (v Mladém ječmeni jsou zastoupeny ve velkém množství a s vysokou aktivitou, kterou zajišťuje unikátní metoda výroby)
  • fytolátky (např. velké množství chlorofylu, známého mimo jiné svými protizánětlivými účinky a schopností odstraňovat tělesné pachy)a řada dalších látek.
  • jedinečný růstový faktor (CGF)
  • přírodní antibiotikum Chlorellin
  • vlákninu, která se významně uplatňuje v procesu detoxikace a je nejlepší prevencí nádoru tlustého střeva.
  • vysoký obsah kyseliny listové v nápoji Mladý ječmen.

Jedna lžička ječmenného prášku nám dá tolik vitálních látek co dvě velké hlavy brokolice, syrové, ekologicky pěstované!

Detoxikační schopnosti zelených potravin

Způsob, jakým zelené potraviny detoxikují náš organismus se u obou produktů částečně liší. Chlorella má schopnost vázat na strukturu své buněčné stěny nebezpečné látky a odvádět je z těla. Jedná se především o těžké kovy (např. rtuť či kadmium), zbytky léků apod. Nestravitelná část vlákniny navíc mechanicky podporuje očištění střevní stěny od usazených nánosů, zlepšuje střevní peristaltiku a pomáhá předcházet zánětlivým procesům. Mladý ječmen obsahuje obrovské množství přírodních antioxidantů, které vychytávají volné radikály. Ty vznikají nejen při metabolismu, ale také v kůži při opalování a jsou jednou z hlavních příčin poškození DNA a následného vzniku nádorových onemocnění. Volné radikály hrají významnou roli v rozvoji mnoha dalších chorob. Mladý ječmen a Chlorella snižují kyselost vnitřního prostředí a tím významně podporují růst správné střevní mikroflóry a naopak potlačují rozvoj plísní a kvasinek, se kterými se často setkáváme např.popodáváníantibiotik. Oba produkty rovněž posilují imunitu organismu a mají významné protizánětlivé účinky.

Chlorella

  • omlazuje organismus
  • čistí a zásobuje naše tělo
  • vitalizuje buňky
  • zvyšuje imunitu
  • působí zásadotvorně
  • podporuje trávení
  • stimuluje růst a vývoj člověka
  • působí preventivně proti rakovině
  • pomáhá diabetikům, upravuje metabolismus cukru
  • zmírňuje záněty, vředy a alergie
  • působí proti stresu
  • chrání srdce a cévy, snižuje cholesterol
  • hojí rány, bércové vředy
  • záněty dásní, afty (dát 1 tabletu do úst a jazykem ji držet v místě aftu)
  • snižuje cholesterol
  • omezuje astmatické záchvaty (obsahuje Mg)
  • je prospěšná u chudokrevnosti
  • má cca 11 x více vápníku než kravské mléko - prevence osteoporózy
  • opary-doplňuje aminokyselinu Lysin
  • zlepšuje spánek, myšlení a paměť
  • chrání před degenerativním onemocněním
  • prodlužuje mládí buněk - obsahuje unikátní růstový faktor CGF-proti únavě
  • snižuje tělesné pachy

Mladý ječmen

  • léčí nemoci kůže (kožní projev je zrcadlem vnitřních poměrů)
  • zpomaluje buněčného stárnutí
  • pomáha při nadváze
  • je účinný proti zácpě
  • je prospěšný u chudokrevnosti (anémii)
  • zlepšuje výrazně krevní obraz
  • potlačuje růst rakovinných buněk
  • pomáhá při normalizaci hladiny cukrů v krvi
  • je vhodný také u pro přecitlivělé s Crohnovou chorobou
  • pomáhá při pohybových potížích
  • je prospěšný při kardiovaskulárních onemocněních
  • léčí a pomáhá při dýchacích potížích (astmatu)
  • reguluje hladiny cholesterolu, LDL cholesterolu
  • zlepšuje spánek, myšlení a paměť

Chcete-li ječmen nebo chlorellu vyzkoušet, můžete si je  zakoupit za super cenu například zde.

Jste-li často unavení, pak si přečtěte další rady, jak zatočit s únavou v tomto e-booku zdarma.

Tip na další zajímavé čtení, stahujte zdarma:

 

Nahlásit obsah

Co je s obsahem v nepořádku?

Sdílet obsah

Vyberte ze svých kontaktů

Čtěte také
Místo, kde můžeš psát a diskutovat (1)
Pro možnost vložit komentář musíte být přihlášena.
12.6.2016
mám ráda brokolici, papriku, saláty....
Místo, kde můžeš psát a diskutovat (1)
Pro možnost vložit komentář musíte být přihlášena.
12.6.2016
mám ráda brokolici, papriku, saláty....