Zázvor

Všichni dnes již poznáme zázvor, leč pamatuji se na doby,

kdy jsem nevěděla, co ta divná “brambora” s mnoha odenky je 🙂 

Zázvor pomáhá při nachlazení a chřipce, přináší úlevu od dýchacích potíží,

podporuje krevní oběh a posiluje srdce, uleví od bolesti, snižuje srážlivost

krve a usnadňuje vstřebávání krevních sraženin.

Ulevuje od těhotenských nevolností, zvyšuje potivost a má prohřívací účinky.

Sama se snažím mít ho stále doma, když je nejhůř, používám do čaje,

ale asi častěji do polévek nebo někdy pod maso. Mám pro jistotu i sušený,

ale není nad čestvou hlízu. 

Zázvor si pro svou aromatickou kořeněnou chuť a pikantnost našel cestu do

kuchyní takřka celého světa. Nenahraditelnou složkou je především při

přípravě asijských, středovýchodních ale i léčebných ajurvédských receptů.

Více si můžete přečíst zde: 

https://www.vimcojim.cz/magazin/clanky/o-zdravi/Zazvor-umi-mnohem-vice-nez-jen-posilit-imunitu__s10012x11257.html)

Hudlenka
 
 
 

0 Komentářů

Napište komentář

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account