Tento web využívá cookies. Jeho používáním s tím vyjadřujete souhlas. Více informací

Sofia Jelínková
Sofia Jelínková
Vloženo 31. 3. 2021
Líbí se mi

Velikonoční nádivka, která potěší

Sofia Jelínková
Sofia Jelínková
Vloženo 31. 3. 2021
Líbí se mi
Velikonoční nádivka, která potěší

Velikonoční nádivka, která potěší

Velikonoce si jenom těžko umíme představit bez nadýchaného beránka, nazdobených kraslic nebo tradiční nádivky z kopřiv a poctivého uzeného. Pro voňavou uzenou pečeni od tradičního českého výrobce Uzeniny Příbram, která skvěle doplní nadýchanou nádivku, si letos můžete dojít do řeznictví ZEMAN maso-uzeniny.

Na velikonočním stole by rozhodně neměla chybět velikonoční nádivka, lidově nazývaná hlavička nebo také sekanice, jejíž neodmyslitelnou součástí jsou kopřivy a kvalitní uzené maso. Různé druhy šťavnatého a voňavého uzeného, které se hodí jak do nádivky, tak i jako pohoštění pro koledníky, nabízí tradiční řeznictví ZEMAN maso-uzeniny. Užijte si Velikonoce a naservírujte na sváteční tabuli typické uzené pochoutky.   

Uzenou pečeni s kostí od tradičního výrobce Uzeniny Příbram zakoupíte v řeznictvích ZEMAN maso-uzeniny od 89 Kč/1 kg.

 

Recept na velikonoční nádivku s kopřivami

  • 500 g uzené pečeně s kostí z řeznictví ZEMAN maso-uzeniny
  • 8 den starších rohlíků
  • 8 vajec
  • 250 ml mléka
  • 1 větší hrst lístků mladých kopřiv
  • 1 nadrobno nakrájená cibule
  • 4 drcené stroužky česneku
  • 1 svazek nasekané pažitky
  • špetka soli a pepře
  • 2 lžíce rozpuštěného másla
  • máslo na vymazání pekáče

Zatímco budete krájet rohlíky na středně velké kostky, uzené maso uvařte ve vodě, nechte vychladnout a poté nakrájejte na menší kostičky. Oddělte žloutky od bílků, žloutky rozmíchejte v mléku a z bílků vyšlehejte sníh.

Kopřivy spařte vroucí vodou a ihned poté propláchněte studenou vodou a nechte okapat. Mezitím dejte nakrájené rohlíky do větší mísy, přidejte mléko se žloutky a maso. Potom nasekejte listy kopřiv na menší kousky a přisypte do mísy.

Celou směs promíchejte a ochuťte cibulí, česnekem, pažitkou, solí a pepřem. Nakonec přimíchejte rozpuštěné máslo a vyšlehaný sníh.

Připravenou směs dejte do předem vymazané formy, nebo pekáče, povrch uhlaďte a pečte na 180°C přibližně 50 minut.

 

Místo, kde můžeš psát a diskutovat

Pro možnost vložit komentář musíte být přihlášena.
Li
Li 2. 4. 2021

Odpovědět
lemur
lemur 1. 4. 2021

Také dělávám.

Odpovědět
Kahomar
Kahomar 31. 3. 2021

dělávám, ale bez kopřiv, s nimi jsem zkoušela jednou a nechutnaly nám

Odpovědět
hudlenka
hudlenka 31. 3. 2021

pěkná, tak budu dělat, ale jen maso, vejce a bylinky

Odpovědět

ŽENY s.r.o. v číslech

3 887
testovaných produktů
98 275
registrovaných inspirativních žen
210 746
vložených hodnocení

Chci odebírat novinky na svůj email.