Líbí se mi

Proč je důležité zvyšovat dávkování očistných potravin pomalu? Tělo je třeba připravit

Líbí se mi
Proč je důležité zvyšovat dávkování očistných potravin pomalu? Tělo je třeba připravit

Proč je důležité zvyšovat dávkování očistných potravin pomalu? Tělo je třeba připravit

Zkoušíte očistu a není vám dobře? Místo slibovaného přívalu energie, o kterém ostatní pějí, pociťujete až nevolnost? I to se může stát. Nenechte se však odradit. Je to jen signál, že vaše tělo je příliš zanesené, nedostává v běžné stravě dostatek vhodných potravin (není na to zvyklé) a očista je proto razantní. O to více potřebujete stravu odlehčit a tělu ulevit, aby mohlo fungovat tak, jak má. Začněte ale zvolna.

Pokud není vaše běžné stravování zrovna ukázkové, je potřeba se na změnu pomalu připravit a organizmus čistit po malých krůčcích tak, aby vám to nebylo nepříjemné. Jakmile se tělu uleví, pak přijde ten skutečný příval energie.

Ať už zvolíte očistu pomocí čerstvých ovocných a zeleninových šťáv nebo začínáte s užíváním zelených potravin, tedy nejčastěji mladého zeleného ječmene a chlorelly, je důležité začít po malých dávkách, aby mělo tělo dostatek času a očistné projevy nebyly příliš prudké. Tělo si často zanášíme mnoho let, dejme mu tedy i trochu více času se detoxikovat.

Zelené potraviny nasaďte nejdříve v malých dávkách

Nápoj z mladého ječmene začněte užívat jeden ráno (nejlépe na lačno), po třech dnech zvyšte na dva (ráno a večer) a po dalších třech dnech na tři denně. Chlorellu v tabletách zvyšujte postupně od jedné ráno a večer po tři dny, pak zvyšte na dvě… a po jedné přidávejte až do šesti tablet i třikrát denně, ale dejte tomu alespoň 14 dní.

Vnímejte své tělo, a pokud přijde i malá nevolnost, či vyrážka (která může být projevem prudké očisty skrz kůži) zvyšování na chvilku zastavte tam, kde vám to ještě není nepříjemné. Až po několika dnech zkuste opět dávku zvýšit. Předávkovat se nemůžete. Jde o přirozené potraviny, které naše tělo potřebuje. A tomu, kdo ve stravě tolik nehřeší, nebude dělat jejich užívání žádné potíže ani při jejich nasazení na začátku.

Na očistu šťávami se připravte předem. Vysaďte nevhodné potraviny

Před očistou šťávami, kdy pijete den či více dní pouze čerstvé šťávy z ovoce a zeleniny, je vhodné alespoň tři dny předem vysadit kávu, alkohol, bílý cukr, uzeniny, smažené a tučné potraviny a stravu celkově odlehčit. Doplnit více zeleniny, luštěnin, obilovin, pokud musíte maso, tak nejlépe drůbež či ryby.

Organizmus tak získá více času na úklid, připraví se a probíhající změny vás nebudou nijak trápit. Po ukončení pití šťáv je pak dobré tento odlehčený jídelníček dodržet ještě další tři dny, než si opět dopřejete kávu a další hříšky ve stravování, aby to nebyl příliš velký skok.

Pokud postupně změníte svůj životní styl a zdravé potraviny zařadíte do svého běžného jídelníčku, tělo se bude čistit průběžně a žádné razantní projevy nevolnosti či slabosti už vám příště nehrozí. Energie, kterou pomocí detoxikace získáte, za to stojí. Organizmus se posílí, imunita zvýší a zdraví upevní.

Jak si pomoci, pokud vás nevolnost v průběhu očisty přepadla?
Na pár tipů, jak na to, se můžete těšit příště.

 

Jaká je vaše zkušenost s očistnými potravinami?  

 

Více o detoxikaci se dočtete ZDE.

Místo, kde můžeš psát a diskutovat

Pro možnost vložit komentář musíte být přihlášena.
avatar
Katty15 19. 6. 2017

myslím ze vyzkouším

odpovědět
avatar
Majina 17. 6. 2017

Velmi zaujimavy,poucny clanok,plný skvelých rád a poučení.

odpovědět
avatar
Ovace 17. 6. 2017

souhlasím

odpovědět
avatar
hudlenka 16. 6. 2017

souhlasím s tím, že očista musí přicházet postupně... najednou by si člověk leda tak mohl ublížit

odpovědět
avatar
TerezaZlin 11. 5. 2017

odpovědět

ŽENY s.r.o. v číslech

1
žena na začátku (naše Eva)
3.
rok startujeme v novém
9
regionálních Pracoven ŽENY s.r.o.
67 825
registrovaných inspirativních žen
2 887
testovaných produktů
108 807
vložených hodnocení