Tatarský biftek, lidově „tatarák“, je českou oblíbenou pochoutkou. Základ tvoří kvalitní a kontrolované maso, umleté či na škrábané, podávané na dozlatova opečených topinkách lehce potřených česnekem. Jaké maso konkrétně vybrat a jak jej správně připravit, už nemusí být vaše starost. Uzeniny Příbram totiž pod značkou Mr. Natur nabízí kompletně připravený, vakuově balený, tataráček vyrobený z výhradně českého hovězího masa pod nejpřísnější kontrolou. Na vás už pak bude „jen“ opéct ty topinky a vychutnávat.
Jak vlastně vznikl?
Původ názvu „tatarák“ si lidé vysvětlují různě. Jedna z historek je o tatarských nájezdnících, kteří při cestě do Evropy maso cestou v sedlech na koních naklepali a náhodou zavezli až k nám. Další sahá do Paříže na přelomu 20. století. Místní mlsné jazýčky si oblíbili kombinaci masa různě dochucenou dijonskou hořčicí či tatarskou omáčkou. Vajíčka nakonec v ochucovadlech zvítězila a tatarka zůstala jen v názvu tohoto lahodného pokrmu. Ať tak či onak, vy si jej dnes můžete vychutnávat tady u nás od českého výrobce Uzeniny Příbram.
Základ tvoří kvalitní hovězí
Tatarský biftek Mr. Natur je vyroben podle České cechovny normy. Obsahuje 99 % kvalitního hovězího masa z výhradně českých chovů z okolí Příbramska. Že se jedná o skutečně české maso, stvrzuje symbol „Česká potravina“ na obalu. Je připravený akorát ke konzumaci, aby vynikla chuť kvalitního hovězího, nicméně i přesto si jej každý může dochutit podle sebe.
Až si tuto masovou pochoutku povezete domů, myslete na to, že nesmí být déle než hodinu mimo chladničku. Proto je vhodné mít s sebou chladící tašku či box. Doma ji pak uchovávejte v ledničce při teplotě 0 – 4 °C. I přes určitou dobu trvanlivosti doporučuji ještě v den koupě sníst.
Mr. Natur Tatarský biftek zakoupíte ve vakuovém balení 250 g za 69,90 v prodejnách Billa.
Poctivý český tatarák – ready to eat
-
Jarní očista: Jak podpořit detoxikaci organismu
TerezaLavičková||Krása a zdraví
Své tělo nemusíte čistit jen správným jídlem a pitím spousty vody. Odplavování toxinů z těla pomůže i opečovávání zvenčí....
-
Léto na horách? Určitě s holemi!
Zuzana Kantorova||Krása a zdraví
Také letošní léto nahrává trávení volného času v tuzemsku. Hory hlásí rekordní počty návštěvníků, hřebeny Krkonoš jsou za hezkého...
-
OBLIČEJ JAKO ZRCADLO NAŠICH ORGÁNŮ
LucieGajdošíková||Krása a zdraví
Diagnostika zdraví přímo z vaší tváře: Překvapivé metody orientální medicíny Diagnostikovat stav našich vnitřních orgánů se dá pouhým pohledem...
-
Pochutnejte si na tříbarevném perlovém kuskusu – zdravé novince od Araxu
TerezaLavičková||Krása a zdraví
Pokud máte rádi kuskus, určitě vás zaujme jeho nová tříbarevná varianta. Perlový kuskus má sice větší kuličky než jeho...
-
Dechové cvičení proti stresu. Ověřeno sunshineday.
JanaBeranová||Krása a zdraví
O stresu slýcháme prakticky pořád. Je dáván do souvislosti se vznikem nejrůznějších onemocnění, od depresí, po srdeční potíže a...
-
Proč jsou vlasy kudrnaté nebo rovné?
AndreaZíbarová||Krása a zdraví
Sdílení zkušeností a rad v oblasti péče o vlasy O charakteru vlasů rozhoduje velikost a tvar folikulu což je...
-
Detoxikácia s Vidacell
Ľubomíra Bartošová||Krása a zdraví
Vidacell – je prírodný výživový doplnok, ktorý dodáva bunkám v našom tele dôležité živiny. Je vyrobený zo špeciálnych zŕn ryže,...
-
Už je tu zas´, ten jahod čas … aneb Óda na jahody!
hrebycek||Krása a zdraví
Je to tady! Naplno, všude, nádherné, tmavé, červené jahody! Ne jen ty dovezené v lednu přes půl světa a...