Tatarský biftek, lidově „tatarák“, je českou oblíbenou pochoutkou. Základ tvoří kvalitní a kontrolované maso, umleté či na škrábané, podávané na dozlatova opečených topinkách lehce potřených česnekem. Jaké maso konkrétně vybrat a jak jej správně připravit, už nemusí být vaše starost. Uzeniny Příbram totiž pod značkou Mr. Natur nabízí kompletně připravený, vakuově balený, tataráček vyrobený z výhradně českého hovězího masa pod nejpřísnější kontrolou. Na vás už pak bude „jen“ opéct ty topinky a vychutnávat.
Jak vlastně vznikl?
Původ názvu „tatarák“ si lidé vysvětlují různě. Jedna z historek je o tatarských nájezdnících, kteří při cestě do Evropy maso cestou v sedlech na koních naklepali a náhodou zavezli až k nám. Další sahá do Paříže na přelomu 20. století. Místní mlsné jazýčky si oblíbili kombinaci masa různě dochucenou dijonskou hořčicí či tatarskou omáčkou. Vajíčka nakonec v ochucovadlech zvítězila a tatarka zůstala jen v názvu tohoto lahodného pokrmu. Ať tak či onak, vy si jej dnes můžete vychutnávat tady u nás od českého výrobce Uzeniny Příbram.
Základ tvoří kvalitní hovězí
Tatarský biftek Mr. Natur je vyroben podle České cechovny normy. Obsahuje 99 % kvalitního hovězího masa z výhradně českých chovů z okolí Příbramska. Že se jedná o skutečně české maso, stvrzuje symbol „Česká potravina“ na obalu. Je připravený akorát ke konzumaci, aby vynikla chuť kvalitního hovězího, nicméně i přesto si jej každý může dochutit podle sebe.
Až si tuto masovou pochoutku povezete domů, myslete na to, že nesmí být déle než hodinu mimo chladničku. Proto je vhodné mít s sebou chladící tašku či box. Doma ji pak uchovávejte v ledničce při teplotě 0 – 4 °C. I přes určitou dobu trvanlivosti doporučuji ještě v den koupě sníst. 
 
Mr. Natur Tatarský biftek zakoupíte ve vakuovém balení 250 g za 69,90 v prodejnách Billa.

0 Komentářů

Napište komentář

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account