Vyvážená strava by měla být součástí každodenního jídelníčku, a to napříč všemi věkovými kategoriemi. Obzvláště pak nyní, v době, kdy se tělo připravuje na nadcházející příchod jara. A tedy více než kdy jindy potřebuje dodat potřebné vitaminy a minerály. Protože čím se o sebe lépe postaráme v rámci prevence, tím odolnější budeme v případě nejrůznějších onemocnění. Kysané výrobky patří ke stálícím v sortimentu Mlékárny Valašské Meziříčí. Kefírová mléka nízkotučná a Acidofilní mléka z Valašska patří mezi nejprodávanější produkty mlékárny. Mlékárna Valašské Meziříčí je vyrábí ve variantách ochucené i bílé. Zvyšující se poptávka po nové příchuti inspirovala Mlékárnu Valašské Meziříčí k vytvoření nové příchutě. Kefírové mléko nízkotučné citron, bezový květ. To najdou již nyní zákazníci v novém odlišném eko obalu. 
Kefírové mléko citron, bezový květ je baleno v kartonu NATURALLY HNĚDÝ KARTON, který je přátelský k životnímu prostředí. Tento obal se vyznačuje:
– sníženou uhlíkovou stopou
– má o 17% nižší emise CO2
– další redukce emisí CO2 v kombinaci s rPE kartonem
– nižší hmotností o 4,8%
– nižší spotřebou chemikálií při výrobě
 
Kefírová mléka nízkotučná z Mlékárny Valašské Meziříčí
Obsahují probiotické kultury – Lactobacillus Acidophilus, Bifidobacteria, Streptococcus Thermophilus. Jsou vhodná pro všechny věkové kategorie. Kefírové mléko nízkotučné se dobře hodí po celý rok nejen k osvěžení, ale také do studené kuchyně. Řadí se k nízkotučným produktům, tudíž jsou vhodné pro udržení zdravého životního stylu a štíhlé linie. Velkou výhodou je praktický uzavíratelný uzávěr, který umožňuje kefír zabalit i na cesty a lze jej tak konzumovat během celého dne. Vyrábí se v příchutích jahodové, meruňkové, višňové a přírodní. Kysané výrobky jsou vesměs mléčné výrobky, u kterých byla část mléčného cukru laktózy přeměněna účinkem speciálních bakterií mléčného kvašení na kyselinu mléčnou a vlivem zvýšené kyselosti přitom došlo k vysráženi bílkovin. Zakysání neboli odborně fermentace mléka je příkladem prodloužení trvanlivosti výrobků biologickou konzervací.
 
Při výrobě Acidofilního mléka je mléko zakysáváno tradiční zákysovou – smetanovou kulturou a kulturou Lactobacillus acidophilus s výrazně probiotickými účinky. Jedná se o bakterie mléčného kvašení, které výrazně ovlivňují pozitivní složení střevní mikroflóry, což zvyšuje obranyschopnost organismu. Acidofilní mléko dodává organismu ve větší míře také například vitamin B12. Chuť acidofilního mléka je oproti smetanovému zákysu výrazně kyselejší. Mlékárna Valašské Meziříčí vyrábí Acidofilní mléko v příchutích vanilkové s cereáliemi a lněnými semínky a cereálie, které obsahují 3% tuku. Vyrábí také Acidofilní mléko plnotučné, které obsahuje 3,6% tuku. Kefírová mléka jsou fermentované mléčné výrobky s bakteriemi a kvasinkami. Původně se připravovaly podomácku z různých druhů mlék, dnes se vyrábějí spíše průmyslovou cestou s použitím zákysových kultur získaných přímo z tzv. kefírových zrn. Kefírové mléko je vyráběno buď jako ochucené jahodové, višňové či meruňkové s obsahem tuku 0,8% nebo přírodní, které obsahuje 1,1% tuku. Výrobky se tak řadí k nízkotučným produktům, a tudíž jsou vhodné pro udržení zdravého životního stylu a štíhlé linie.

0 Komentářů

Napište komentář

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account