Už jste viděli dubnový Albert magazín? Jsou v něm jarní inspirace nejen na vaření, ale i pečení. Mě zaujaly Mrkvičkové cupcaky a říkala jsem si, že je vyzkouším.
Vypadají moc pěkně a kombinace lučinového krému s pažitkou mi přišla zajímavá. Ve finále jsem na krém použila mascarpone a ušlehanou šlehačku v poměru od oka 🙂 I přesto, že už jsem jedla lepší mrkváčky, ani tyhle nejsou špatné. Mrkev jim dodává vláčnost a krém lehkost. Určitě stojí za vyzkoušení.
Mrkvičkové cupcaky s lahodným krémem
200 g hladké mouky
3 lžíce kakaa
1 lžička prášku do pečiva
200 g cukru
4 vejce
200 ml oleje
100 g nastrouhané mrkve
100 ml mléka
Krém:
300 g lučiny
80 ml smetany ke šlehání
50 g cukru
potravinářské barvivo
na ozdobení pažitku
Postup je jednoduchý, ušleháte vejce s cukrem, přidáte sypké suroviny, mrkev a olej s mlékem. Vše smícháte v těsto, které plníte do muffinové formy vystlané papírovými košíčky, nebo silikonových formiček.
Po vychladnutí zdobíme krémem a pažitkou 😉
 
A jak jste na tom vy, se zkoušením receptů z magazínů nebo časopisů?
 
Více receptů mám na svém blogu
 

0 Komentářů

Napište komentář

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account